Spotify Destek

Spotify Ortak Çalma Listesi Nasıl Herkese Açık Yapılır?

Spotify günümüzde birçok ülkede milyonlarca insana kaliteli müzik keyfi yaşatan, kişilerin kendi müzik zevklerince çeşitli listeler oluşturmasına ve bunu arkadaşlarıyla paylaşmasına imkan veren, ücretli veya ücretsiz versiyonları bulunan çok yönlü bir uygulamadır. Spotify Ortak Çalma Listesi Nasıl Herkese Açık Yapılır? sorusunu sizler için yanıtlıyoruz.

Spotify Nasıl Kullanılır?

Bunun için iki seçeneğiniz mevcuttur. Cep telefonunuza mobil olarak indirip bir hesap oluşturduktan sonra dinlemeye başlayabilirsiniz. Bunun yerine bilgisayarınıza indirmeyi de tercih edebilirsiniz. Ancak Spotify’ı ücretsiz kullanacaksanız birtakım sınırlandırmalarla karşılaşacaksınız. Bu sınırları kaldırmak istiyorsanız premium üyelik oluşturmanız gerekecektir.

Spotify Ücretli mi?

Spotify ücretli bir uygulamadır ancak ücret ödemeden de kullanma şansınız var. Doğal olarak ücretli versiyonu ile arada farklılıklar var. Bunlardan biri reklamlar. Şarkıyı dinlerken bir reklam molasına maruz kalabilirsiniz. Bir diğer farklılık da bazen istediğimiz şarkıları açamıyoruz.

Spotify’ın bizim için seçtiği şarkıları atlamak istiyorsak sadece birkaç hakkımız var. Bu haklardan sonra beğenmediğimiz şarkıları dinlemek zorunda kalabiliyoruz. Ücretli olan versiyonunu kullanmak istiyorsanız da Premium üyelik alabilirsiniz. Premium üyelik aldıktan sonra dilediğiniz müziği istediğiniz anda açıp dinleyebilirsiniz.

Premium hesabınızda aynı zamanda beğendiğimiz şarkıları çevrimiçi indirme hakkına da sahipsiniz. Yani herhangi bir internete ihtiyaç olmaksızın telefonunuzdan Spotify’a girerek istediğiniz zaman indirdiğiniz şarkıları dinleyebilirsiniz. Bu sayede reklamlardan kurtulmuş olursunuz. En önemlisi kendi listelerinizi de oluşturabilirsiniz.

Spotify Ortak Çalma Listesi Nasıl Herkese Açık Yapılır?
Spotify Ortak Çalma Listesi Nasıl Herkese Açık Yapılır?

Spotify Çalma Listesi Nasıl Oluşturulur?

Spotify size sevdiğiniz, dinlemekten keyif aldığınız şarkıları listeleme şansı tanıyor. Bunun için yapmanız gereken listelerim bölümünden yeni çalma listesi kısmına tıklamak. Listenize isim verdikten sonra isterseniz kapak fotoğrafı da ekleyebilirsiniz. Bunun sonrasında dilediğiniz şarkıyı oluşturduğunuz listeye eklemek var.

Arama butonuna yazdığınız şarkıyı bulduktan sonra kenardaki üç noktaya tıklayarak çalma listesine ekle dedikten sonra şarkıyı eklemek istediğiniz listenizi seçmeniz gerekir. Dilerseniz bu listenin yukarısındaki ok tuşuna basarak karışık çalabilir ve müzik keyfinizi Spotify’ın ellerine bırakabilirsiniz.

Çalma Listenizi Herkes Görsün

Oluşturduğunuz listenizi tüm insanlar görsün diyorsanız profilime ekle seçeneğinden bunu gerçekleştirebilirsiniz. Listenizin daha çok insana erişmesini istiyorsanız uyumlu ve çok aranan bir isim vermeyi tercih edebilirsiniz.

Örneğin listeniz Türkçe Pop türündeki şarkılardan oluşuyorsa liste isminizi de buna göre belirlerseniz daha çok insanın listenizi görmesini sağlamış olursunuz ve listeniz bu sayede takipçi kazanır. Aynı zamanda çalma listenizin bir de açıklama kısmı var. Buraya da içerik hakkında bilgilendirme yazabilirsiniz. Listenizi nasıl süsleyeceğiniz tamamen size kalmış.

Spotify Ortak Çalma Listesi Nasıl Herkese Açık Yapılır?
Spotify Ortak Çalma Listesi Nasıl Herkese Açık Yapılır?

Ortak Çalma Listesi Nedir?

Spotify’ın bir diğer özelliği de siz ve arkadaşlarınız için ortak çalma listesi oluşturması. Bu özellikle birlikte arkadaşınızla beraber ortak olarak sevdiğiniz ve dinlediğiniz şarkıları derleyebilir ve tek listede toplama şansına sahip olabilirsiniz.

Yapılması gerekenler ise çok basit: Cihazınızdan kitaplık kısmına girip burada bulunan çalma listelerim sekmesinden ortak olarak kullanmak istediğiniz çalma listenize girmeniz gerekiyor. Sonra da orada bulunan üç nokta simgesine tıkladıktan sonra “ortak çalmaya aç” seçeneğine tıklıyoruz ve artık ortak çalmaya açılmış bir listeye sahip oldunuz.

Spotify Ortak Çalma Listesi Nasıl Herkese Açık Yapılır?

Yukarıdaki adımları uygulayıp ortak çalma listesi oluşturduktan sonra, listenizi herkese açık da yapabilirsiniz. Bunun için de birkaç adım var.

  1. İlk olarak hesabınıza girip listelerinizin bulunduğu kısma ilerleyin.
  2. Buradaki listelerden ortak çalmaya açtığınız listeyi seçmeniz gerekiyor.
  3. Sonrasında sayfanın üstünde yer alan üç noktaya tıklayarak “profile ekle” seçeneğine basın.
  4. Profilinize eklediğiniz her liste tüm insanlara görünür hale gelir ve herkes bunu kullanabilir.

İşte bu kadar basit. Artık Spotify Ortak Çalma Listeleriniz herkese açık hale geldi.

Spotify tarafından yayınlanmış yazıyı inceleyebilirsiniz: https://support.spotify.com/tr/article/playlist-privacy/

Sık Sorulan Sorular

Çalma Listemin Takipçi Sayısını Arttırmak Mümkün mü?

Çalma listenizin takipçi sayısını (beğenme sayısı) arttırmak mümkündür. Bunun için Spotify Playlist Takipçi Satın Al sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Çalma Listemi Sürekli Güncellemek Gerekir mi?

Sürekli güncelleme zorunluluğu bulunmamaktadır. Güncelleme yaparsanız daha fazla etkileşim alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu