Spotify Destek

Spotify Kodu Nedir?

Dünyaca ünlü çevrim içi müzik dinleme programı Spotify, içeriğinde milyonlarca müzik ve şarkı barındırır. Bu içeriklerin her birinin kendilerine ait kodu bulunmaktadır. Yazımızda Spotify kodu nedir? nelerdir ve ne işimize yarar gibi soruları cevaplandıracağız.

Spotify Kodu Nedir?

Ülkemizde de yaygın olarak kullanılan Spotify çevrim içi müzik dinleme ve indirme programı, özellikle son yıllarda her yaştan insanın beğenisini kazanan bir uygulama haline geldi. Milyonlarca müzik parçasının tek bir veri tabanından ve anında erişilebilir, indirilebilir olduğu uygulama aynı zamanda anbean naklen müzik yayınlama ve dinlediğiniz parçaları başkaları ile paylaşmanıza imkan sağlıyor.

Spotify şirketinin 2017 yılında tanıttığı kod özelliği günümüzde başarılı şekilde kullanılmaya devam ediyor. Bu kodları her bir parçanın, çalma listesinin ya da albümün altında görebilirsiniz. Ses dalgasına ve titreşime benzer şekillerdeki bu kodlar, bir nevi barkod vazifesi üstlenerek müziğin başkaları ile paylaşılmasını ve başka cihazlarda da görüntülenmesini sağlıyor. Spotify şirketinin 2017 yılında tanıttığı bu özellik günümüzde başarılı şekilde kullanılmaya devam ediyor.

Spotify Kodu Nedir?
Spotify Kodu Nedir?

Spotify Kodlarına Nasıl Ulaşabilirim?

Spotify kodlarını kullanabilmek için öncelikle uygulamaya giriş yapmanız gerekmekte. Ardından ekranın üstünde yer alan arama çubuğuna tıklayın. Arama çubuğunun yanında beliren kamera görseline tıkladığınızda bir nevi barkod okuyucu gibi kameranız açılacaktır. Ardından ilgili Spotify kodunu okuttuğunuzda cihazının anında aynı parçayı açacaktır. Bununla birlikte sevdiğiniz bir parçayı başkalarıyla paylaşmak istiyorsunuz ancak paylaşmak istediğiniz kişi o sırada yanınızda değil.

Bu durumda kodun üzerine tıklayarak onu büyütebilir ardından ekran görüntüsü alarak cihazınıza kaydedebilirsiniz. Devamında kodun bulunduğu ekran görüntüsünü paylaşmak istediğiniz kişiye göndermeniz yeterli. O kişi Spotify uygulamasından kodu okutmak için giriş yapar. Ancak doğrudan kameraya okutmak yerine “Fotoğraflardan Seç” diyerek kendisine gönderilen ekran görüntüsünü seçer. Spotify anında ilgili parçayı bulup açacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=XzRf0CjENpc

Spotify Kodlarının Sağladığı Kolaylıktan Vazgeçemeyeceksiniz

Bu kodlar oldukça stabilize bir şekilde ve neredeyse sorunsuz çalışıyor. QR kod teknolojisine benzer bir şekilde kodu okuttuğunuz zaman anında istediğiniz şarkıya erişebiliyorsunuz. Kodların kullanımının sağladığı kolaylıkla birlikte Spotify kullanımının daha da yaygınlaşması amaçlanıyor.

Kendi Spotify Kodumu Oluşturabilir miyim?

Her şarkının, çalma listesinin ve albümün kendine özgü kodu olduğundan bahsetmiştik. Siz de kendi parçalarınız veya çalma listeleriniz için benzer şekilde Spotify kodu oluşturabilirsiniz. Üstelik yalnızca şarkılar için değil, podcast’leriniz için, hatta kendinize ait profiliniz için bile kod oluşturabilirsiniz. Bu hizmet Spotify kullanan herkese istisnasız olarak sunuluyor. Yani Premium üyeliğiniz olmasa dahi bu hizmetten faydalanabilirsiniz.

Kendime Ait Spotify Kodumu Nasıl Oluşturabilirim?

Oluşturmak çok basit. Herhangi bir cihazda Spotify uygulamasını açtıktan sonra kod oluşturma işleminize başlayabilirsiniz.

  1. Spotify uygulamasını açıyoruz: https://open.spotify.com/
  2. Spotify üzerinden kodunu oluşturmak istediğiniz ögeyi bulun ve yanında yer alan Üç Noktaya tıklayın.
  3. Ardından Paylaş butonuna tıklayın.
  4. Spotify URL’sini kopyala seçeneğine basın.
  5. Bu işlemlerin ardından Spotify Kodu Oluşturun seçeneği ile karşılaşırsınız.
  6. Sonrasında kodunuzun Görünümünü Kişiselleştirerek kodunuzu tamamlayabilirsiniz.
  7. Son olarak kodunuzun görünümünü beğendikten sonra İndir seçeneğine tıklayın

Artık kodunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Spotify Kodu Nedir?
Spotify Kodu Nedir?

Spotify Kodları Müzik Piyasasına Yeni Bir Soluk Getirdi

Spotify kodlarının getirdiği yenilik yalnızca uygulamayı kullanan kimselere değil, aynı zamanda müzik piyasasına da yeni bir soluk getirdi. Tıpkı QR kodlarının hayatımıza girmesinin ardından bir tıkla her şeye erişebilme lüksüne sahip olduğumuz gibi, müzik piyasasının reklam organizasyonlarında da sıklıkla kodların kullanıldığını görebiliriz. Yeni çıkan bir şarkının yahut albümün bilboardlarda, reklam filmlerinde ve dergilerde halka tanıtılmasının yanında, eklenecek bir Spotify kodu ile herkesin albüme anında ulaşması sağlanıyor.

Sık Sorulan Sorular

Spotify Kodu Zorunlu mudur?

Hayır zorunlu değildir. Sistem tarafından otomatik oluşturulur; ama kullanmak için yukarıda ki adımları takip etmeniz gerekir.

Spotify Blend ile Alakası Var mıdır?

Hayır kesinlikle yoktur. İkisi farklı şeylerdir. Spotify Blend Nasıl Yapılır? sorusuna yanıt arıyorsanız makalemizi inceleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu