Twitter Destek

Twitter Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

Sosyal medya uygulamaları, insanlarına hayatının çok fazla yerinde vardır. Günün büyük bir kısmında sosyal medya platformlarında vakit geçirilir. Twitter sosyalleşmek amacıyla en sık kullanılan uygulamalardandır. Gün içerisinde gelen bildirimler insanların rahatsız olmasına neden olabilir. Bu da twitter bildirimler nasıl kapatılır? Konusunun araştırılmasına neden olur. Araştırmalarının sonunda, bildirimlerin kapatılabilmesi için farklı yöntemler ortaya çıkar. Bu yöntemler istenilen herhangi birisi, bildirimleri kapatabilmek için kullanılabilir.

Twitter Bildirimlerini Kapatma Yöntemleri

Twitter bildirimlerinden rahatsız olanlar, bildirim kapatma yöntemlerinden istediğini kullanarak kapatma işlemini yerine getirebilir.

Bildirim kapatma yöntemlerinden bazıları şunlardır;

  • Web ile kapatma
  • Sms ile kapatma yöntemlerinden istenilen kullanılabilir.

Bu yöntemlerin yanı sıra bildirimler sessize de alınabilir. Böylece bildirimler rahatsız olan kullanıcılara gelmez. Rahatsız olanlar bildirimleri kapatma ya da sessize alma yöntemlerini kullanabilirler.

Twitter Bildirimleri Neden Kapatılır?

Twitter kullanıcılarına her konuda bildirim gelebilir. Sürekli telefona bildirim gelmesi, telefonu ve kullanıcıyı olumsuz anlamda etkileyebilir. Fotoğraf yorumları, dm, beğeniler gibi nedenlerden dolayı bildirim gelebilir. Bu durum twitter kullanıcılarının rahatsız olmasına neden olabilir. Ayrıca telefonun bildirim çubuğunda yer alan önemli bildirimler, gereksiz bildirimlerden dolayı görülmeyebilir.

Bundan dolayı da bildirimler kapatılabilir. Böylece önemli olan bildirimleri görebilmek için rahat bir alan açılır. Bildirim kapatma işlemleri çoğunlukla telefon ile yapılır. Çünkü mobil uygulama üzerinden twitter kullanımı daha rahattır.

Telefon ile bildirimlerin kapatılabilmesi için yapılması gerekenler şunlardır;

  • İlk olarak profile girilmelidir.
  • Daha sonra ayarlar kısmına giriş yapılır.
  • Bundan sonra bildirimlere girilir.
  • Mobil bildirimler alanına girilir.

Bu alandan alınmak istenen ya da istenmeyen tüm bildirimler kontrol altına alınabilir. Tamamen kapatılabileceği gibi, kısmen açık da bırakılabilir. Twitter ilk açıldığı zaman kullanıcı e-posta ya da sms almayı aktif konuma getirmiş olabilir. Bu da telefonun sms alanını ve e-postayı boş yere işgal eder. Bu durumlarda da kapatma yöntemine başvurulabilir. Bunun için yapılacak işlemler çok pratiktir. Kısa sürede ayarlanarak bildirim gelmesi engellenebilir.

Twitter Bildirimleri
Twitter Bildirimleri

Bilgisayarla Twitter Bildirimleri Kapatılabilir Mi?

Twitter bildirimlerini kapatabilmek için, bilgisayarda kullanılabilir. Bilgisayardan yapılacak olan işlemler, mobil uygulama ile benzerlik gösterir. İlk olarak kullanıcının profiline girmesi gerekir. Buradan ayarlar be gizlilik alanına girilir. Ayarlar alanından mobil kısmı bulunur. Telefon twittwer’a bağlı olarak kullanılıyorsa, mobil bildirimleri değiştirme alanından istenilen değişiklik yapılabilir. Açılan sayfada bulunan mobil bildirimler kapatılarak işlem sonlandırılabilir.

Twitter Bildirimleri Tekrar Açılabilir Mi?

Twitter bildirimlerinden rahatsız olanlar, kapatma yöntemlerini kullanarak bildirimlerini engelleyebilirler. Fakat bazen bildirim almak da istenebilir. Bunun için kapatırken yapılan işlemlerin yeniden yapılması gerekir. Bu sefer bildirimler açık konuma getirilmelidir. Ayrıca twitter kullanıcıları, yakın takibe aldıkları kişilerin tweetlerini kaçırmak istemeyebilir.

Bu kişiler için, özel bildirim alınmak istenirse, bu da ayarlar kısmından yapılabilir. Genellikle özel bildirimler çok yakın olunan ya da ünlü kişiler için kullanılır. Bu sayede o kişinin her tweeti ilk o kişinin sayfasında görülebilir. E-posta ya da sms de bildirim ayarları içerisinde yer alır. Tüm bildirimlerden her alanda haberdar olmak isteyenler bunların hepsini açmak zorundadır.

Açılış işlemi sonrasında twitter tarafından kullanıcıya her twitter hareketinin bildirimi gelir. Bu bildirimler sürekli telefonda yer kapladığı için, telefonlarda karışıklık oluşmasına neden olur. Çok fazla kullanıcı, bildirim almak istemediği için, bildirimlerini kapalı konumda tutar. Bu sayede twitter üzerinden hiç bir hareket için bildirim alınmaz. Telefonun gereksiz bildirimlerle dolması kolayca engellenebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu