Twitter Destek

Twitter Reklamlarının Avantajları Nelerdir?

Sosyal medya uygulamaları içerisinde popüler bir hale gelen Twitter, 500 milyon kullanıcı sayısına sahiptir. Twitter’da reklam vermek, kullanıcıya pek çok avantajı getirir. Bunun yanı sıra Twitter takipçi satın alma gibi işlemler de reklamcılığın bir parçası olarak değerlendirilebilir. Sosyal Evin sizlere bu konuda güvenilir ve uygun fiyatlı hizmet verir.

Twitter reklamlarının avantajları her sosyal medya uygulamasında olduğu gibi çok çeşitli şekilde değerlendirilebilir. Twitter’da reklam vermeden önce dikkat edilmesi gereken hususlar ve Twitter’ın hangi reklam çeşitlerini onayladığı gibi konuların da üzerinde durulmalıdır.

Twitter’da Hangi Reklam Modelleri Yer Alır?

Sosyal medya uygulamalarının günde milyonlarca insan tarafından kullanılıyor olması, işletme ya da kişilerin kendi reklamlarını yapabilmeleri için büyük bir pazar oluşturulmasına neden olmuştur. Twitter’da reklam vermek isteyen kişiler için uygulama yönetimi tarafından belirlenmiş olan reklam modellerinin tercih edilmesi gerekir.

Twitter reklam modelleri arasında;

  • Promoted (Sponsorlu) Tweet,
  • Promoted (Sponsorlu) Account,
  • Promoted (Sponsorlu) Trend,
  • Video Reklamları,
  • Uygulama Yükleme Reklamları,
  • WebSite Cards,
  • Hava Durumu Hedeflemeli Reklamlar,
  • Dil Seçenekli Reklam Hedeflemesi yer alır.

Bunlardan bir tanesi tercih edilerek Twitter uygulaması içerisinde reklam verebilmek mümkün olur. Reklam yapılarak yüksek takipçili hesaba erişim sağlanır ve böylelikle hesap kullanıcısı attığı tweetler üzerinden para kazanmaya başlayabilir. Takipçi satın almak da en az reklam vermek kadar önemlidir.

Twitter Reklamlarının Avantajları Nelerdir?

Twitter Reklamlarının Avantajları Nelerdir?

Twitter uygulaması aracılığı ile reklam verecek olan hesap kullanıcıları pek çok avantaja sahip olur.

Bunlar arasında;

  • Hedef kitleye daha çabuk ulaşma
  • Ürün satışlarının teşvikini sağlama
  • Web sitesine trafik çekme
  • Hedef kitlenin davranışlarını kontrol etme gibi seçenekler bulunur.

Bir ürün ya da bir hizmeti en kolay yoldan pazarlamak için Twitter başta olmak üzere birçok sosyal medya uygulaması tercih edilebilir. Twitter’da reklam verebilmek için uygulama yönetimi tarafından belirlenmiş olan kriterlerin sağlanıyor olması gerekir. Reklamı verilecek ürün ya da hizmet ile ilgili uygulamanın reklam bölümünden detaylı bilgi alınabilir.

Twitter’da Reklam Nasıl Verilir?

Twitter uygulamasında yüksek takipçili hesaplara ulaşım sağlamak ve hesabı doğal yollardan etkileşimli hale getirmek için reklam vermek tercih edilebilecek yöntemler arasında yer alır. Bunun yanı sıra Sosyal Evin tarafından sunulan takipçi paketleri de sizlere yardımcı olur. Twitter’da reklam vermek istiyorsanız öncelikle takip etmeniz gereken işlem https://ads.twitter.com/ adresini ziyaret etmek olmalıdır.

Bu adrese giriş yaptıktan sonra;

  • Reklamınızın içeriğine uygun bir kampanya ismi belirleme
  • Kampanya süresini belirleme
  • Reklamınız için hedef kitlesi seçme
  • Toplam ya da günlük olacak şekilde reklam bütçesini ayarlama
  • Reklam içeriğinde kullanılacak tweeti belirleme ve onaya gönderme şeklindedir.

Reklamlı tweet içeriğiniz Twitter yönetimi tarafından kontrol edildikten sonra onaya açılır. Onaylanmayan reklamlı gönderiler yönetim tarafından belirlenmiş olan kriterlere takılabilir.

Twitter Reklam Onayı ve Uygunluğu Nasıl Belirlenir?

Twitter’da reklam yapmak istiyorsanız öncelikli tweetinizin reklam onayından geçmesi gerekir. Reklam kampanyasının aktif hale gelebilmesi için öncelikle sponsorlu tweet incelemesi ve Twitter reklamını yapan hesabın incelemesi gibi işlemler uygulanır. Twitter’ın belirlemiş olduğu reklam politikalarına uygun olan her türlü içerik onay alır. Twitter’ın politikalarına uygunluk belirlendiği durumlarda onay sürecine geçilir.

Onay süreci içerisinde reklamlı tweet üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmaz. Aynı şekilde reklamı veren Twitter hesabı ile ilgili değişiklik yapmak da söz konusu değildir. Twitter’da reklam vermek için bu adımların hepsi takip edilmeli ve içeriğin reklam kriterlerine uygun olmasına özen gösterilmelidir. Onaylanan reklamlı tweet, kullanıcıların ana sayfasında sponsorlu tweet olarak gözükür.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu