Twitter Destek

Twitter’da Arkadaşlarımı Nasıl Bulabilirim?

Twitter; özellikle fikir paylaşımlarının yapıldığı, insanların diğer twitter kullanıcılarının düşüncelerine ulaşabildiği ve günlük hayatta edinilen arkadaşların da bulunabildiği mecralardan bir tanesidir. Twitter üzerinde karşılıklı olarak takip edilmeyen arkadaşların bulunması için, twitter’da arkadaşlarımı nasıl bulabilirim konusunda taramalar yapılır.

Twitter kullanan diğer arkadaşların bulunması ve twitter üzerinden takibe alınması için; arkadaş bulma yöntemlerinin, Twitter arkadaşları bulma aşamasında gerekenlerin ve arkadaş bulma işlemi tamamlamasının nasıl olacağı uygulamaya geçirilir.

Twitter’da Arkadaşları Bulma Yöntemleri

Twitter kullanıcıları, günlük hayattaki arkadaşlarının twitter kullanmaları durumunda, o arkadaşlarına erişebilirler.

Başka kullanıcıların arkadaş olarak bulunması için:

  • Telefon numarasına bağlı olan yöntemle diğer twitter kullanıcılarını bulma
  • Mail adresinde ekli bulunan ve twitter kullanımı olan arkadaşları bulma
  • Kullanıcının twitter üzerinde kayıtlı olduğu ismin bilinerek bulunması
  • Takip isteği ve halihazırda devam eden takip durumundan twitter arkadaşı bulma

Bu yöntemler, twitter arkadaşlarını bulmakta kullanılmalıdır.

Twitter’da Arkadaşları Bulmak İçin Gerekenler

Kullanıcıların, twitter üzerinden arkadaşlarını bulmaları için gereken; twitter’a özgü ve teknik olabilen gerekleri vardır. İlk olarak, twitter hesabının ve twitter kullanıcı adının olması gerekir. Çünkü bulunan arkadaşlar ve arkadaşını bulacak olan kişi, doğrudan bu mecraya kaydedilmelerinde geçerli olan adla kullanıcı olmuşlardır.

Gereken diğer teknik gider, hem internet bağlantısı hem de internet bağlantısı kurmada bir problemi olmayan ve twitter’a erişim veren akıllı cihazdır. Cihaz olmadan twitter’a girilemeyeceği ve kullanıcının twitter arkadaşını bulamayacağı unutulmamalıdır. Ayrıca, karşı tarafın (Arkadaş olarak takip edilmek istenen kişinin) kayıtlarda yer aldığı adın bilinmesi de işleri kolaylaştıracaktır.

Twitter Arkadaşları Bulma

Twitter üzerindeki arkadaşların bulunması, yönteme göre adım izlenmesiyle gerçekleşir.

Bu nedenle:

  • Telefon numarası ile: Kullanıcı, kendi telefon numarasını twitter hesabı üzerinde kayıtlı olacak şekilde verir. Daha sonra ‘ayarlar’ kısmındaki ‘telefon rehberini bağlamaya izin ver’ seçeneği tıklanır. Bildirim paneline geçiş yapılır ve internet bağlantısı olan twitter hesabında güncelleme olur. Bu sayede, telefon rehberindeki kullanıcılar öneri olarak görülür.
  • Mail adresi ile: Mail adresleri, iletişim ve haberleşme için kullanılan sanal alanlardan biridir. Ancak mail adreslerini kullanan kişiler, genel olarak birbirini tanımayan ve yabancı olan kişiler de değildir. Bu nedenle, twitter hesabı üzerinden mail adresinin doğrulanması; mail iletişimi olan kullanıcılara, mail üzerinden takip altındaki arkadaşların bulunmasına yarayacaktır.
  • Kullanıcı adıyla: Twitter üzerinden yapılacak en kolay arkadaş bulma yöntemi, karşı tarafın twitter kullanıcı adı bilinmesiyle arkadaşın bulunması yöntemidir. Twitter arama kısmına giren ve arkadaşını arayan kullanıcı, arama kısmına arkadaşının kullanıcı adını yazar ve büyüteç sembolüyle gösterilen aratma yerine tıklar. Çıkan arkadaş önerileri içerisinden, profil kontrolü veya ortak takipçilerin olup olmadığına göre twitter arkadaşı bulunmuş olur.

Bu şekilde, twitter üzerinden arkadaşlar bulunacaktır.

Twitter’da Arkadaşları Bulurken Yapılan Hatalar Nelerdir?

Twitter arkadaşlarına ulaşılacakken, farklı twitter kullanıcılarına takip isteği veya twitter mesajı atılabilir. Bu bir sorun olurken, aranmakta olan arkadaşın; profilinin aranan kişiye ait olduğuna, ortak arkadaş olduğuna ve emin olunmadan atılacak mesajlar varsa, mesaj içeriğine dikkat edilmelidir. Çünkü twitter gibi mecralar; sosyal saldırı suçuna açık olan, insanların taciz edilebildiği ve cezalara çarpıtılabildiği mecralardır.

Ayrıca, arkadaşların bulunması yalnızca twitter üzerinden gerçekleşir. Twitter lisansı olmayan, ücret isteyen, şifre ve kişisel bilgilerin internet ortamında paylaşılmasını talep eden sitelerde twitter arkadaşları bulunmaz. Kullanıcıların dolandırılmasına ve kişisel verilerin elde edilerek kullanıcının sorun yaşamasına neden olan, belirtilen şekildeki her aşamadan kaçılmalıdır. İşlemin yalnızca twitter üzerinden ve güvenle yapılmasına özen gösterilmelidir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu