YouTube Destek

Youtube İzlenme Nasıl Kasılır?

YouTube hesabı olan herkesin aklında sorulardan biri de Youtube İzlenme Nasıl Kasılır? Sorusudur. Bu nedenle hesabı olan kişilerin bu yazıyı iyi okuyarak nasıl daha fazla izlenme sayısı elde edebileceğini öğrenmesi gerekiyor.

Çarpıcı Başlıklar Hazırlamak

Çarpıcı başlıklar hazırlamanın anahtarı, tıklama tuzağına başvurmadan hedef kitlenizin dikkatini çekmektir. İnsanlar eğlenceli içeriklere can atar ve aynı şekilde “git” kelimesinden videonuzun ne hakkında olduğunu bilmek isterler.

Örneğin, BuzzFeed ve WhatCulture gibi YouTube devlerinin videolarından bir sayfa çıkarabilirsiniz. Bu tür videolar, izlenmeleri artırmak için genellikle listelere, soru temelli başlıklara veya abartılara güvenir.

Youtube İzlenme Nasıl Kasılır?
Youtube İzlenme Nasıl Kasılır?

YouTube Videolarınızı Optimize Etmek

YouTube, kendi başına dünyanın en büyük ikinci arama motorudur. İnsanların ürünleri araması ve sorunların Google üzerinden çözülmesine ihtiyaç duyması gibidir ve aynı şey YouTube’da da geçerlidir.

YouTube videolarınızı, anahtar kelimeler, etiketler vb. açısından optimize edilmesi gereken diğer herhangi bir içerik parçası gibi düşünün. İzlenme şansınızı artırmak için YouTube SEO için en iyi uygulamalardan bazılarını takip etmek isteyeceksiniz.

Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir;

  • Başlıklar ve açıklama
  • Videonuzda anahtar kelimelerden bahsedin
  • Etkileşim oranı
  • Kategoriler
  • Etiketler

Bu gibi konularda videonuzu optimize ederseniz daha fazla kişi tarafından izlenmeniz mümkün olur.

Google tarafından hazırlanmış olarak bu içeriği okumanızı tavsiye ediyoruz: https://support.google.com/youtube/answer/11908409?hl=tr

İzleyicilerin Ne İzlemeyi İstediklerini İyi Analiz Edin

YouTube kanalınızı tanıtmaya yeni başlıyorsanız, rakiplerinize veya sektörünüzdeki diğer video oluşturuculara bir göz atın. Hangi videolarının en çok görüntüleme ve etkileşim aldığını görün. Bu, kitlenizin hangi konular hakkında bilgi edinmek istediği ve hangi tarz videoları tercih ettiği konusunda size bir fikir verecektir.

Başka bir çözüm, zaten video yüklediyseniz YouTube Analytics’inize bakmaktır. YouTube size kitle demografisi, konum, etkileşim ve diğer faydalı istatistikler hakkında ayrıntılı bilgi verir. Ayrıca Sprout Social’daki YouTube raporlarıyla stratejinizi bir adım öteye taşıyabilir ve içeriğinizin oluşturduğunuz diğer sosyal videolarla nasıl örtüştüğünü görebilirsiniz.

YouTube Abonelerinizle Etkileşime Girin

YouTube’u başlı başına bir sosyal ağ olarak düşünmeseniz de platform, kullanıcıların profiller, “beğeniler” ve yorumlar aracılığıyla içerikle etkileşimde bulunduğu gelişen bir topluluğu temsil ediyor.

Daha önce belirtildiği gibi, izleyicilerinizle her türlü etkileşim YouTube için olumlu bir sinyal olarak görülüyor. Hiçbir şey değilse bile, abonelerinizle etkileşim kurmak, kitlenizle daha güçlü bir bağlantı kurmanıza yardımcı olabilir. Yorumları “beğenmek”, abonelerinize bir tür kişisel not olarak en iyi yorumu sabitlemek gibi yalnızca birkaç saniye sürer.

Youtube İzlenme Nasıl Kasılır?
Youtube İzlenme Nasıl Kasılır?

Thumbnail yani Kapak Fotoğrafınızı İyileştirin

YouTube kanalınızı tanıtmanın en basit ama etkili taktiklerinden biri özel küçük resimler oluşturmaktır.

Başlığınızı ve küçük resminizi, bir izleyicinin dikkatini çekmek için bir tür iki ilan gibi düşünün.

Varsayılan olarak, YouTube herhangi bir videodan bir ekran görüntüsü alır ve bunu küçük resim için kullanır. Ne yazık ki, bazen yakaladığı görüntü, kamerayı ayarlarken veya bir geçişte yaptığınız bulanık bir çekim olacaktır.

Kendiniz küçük resimler oluşturmak, videolarınızın bir bakışta daha çekici görünmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda belirli bir profesyonellik duygusuna da işaret eder.

Videolarınızda Diğer Videolarınıza Atıf Yapın

Büyük ihtimalle YouTube’da birbiriyle örtüşen benzer konular hakkında videolar çekiyorsunuz.

Eski içeriğinizden daha fazla izlenme elde etmek için, mantıklı olduğunda videolarınızı çapraz tanıtmaya dikkat edin. Bir videonuzda diğer videonuza atıf yapabilir ve bunu yaptığınız anda atıf yaptığınız videonun kartını o anda gösterebilirsiniz. Bu sayede izleyiciler doğrudan sizin atıf yaptığınız videoya tıklayabilirler.

Örneğin, bir videonun açıklamasına bağlantılar bırakabilir ve görüntüleyenleri bir tür harekete geçirici mesaj olarak bunlara göz atmaya teşvik edebilirsiniz.

Sonuç

İzlenme Sayısının Organik Artması

Bu konuda vermiş olduğumuz yöntemleri izleyerek, çarpıcı içerikler hazırlarsanız kesinlikle kazanırsınız.

YouTube İzlenme Satın Alma

Sosyal Evin olarak youtube izlenme satın al paketlerimizi inceleyebilirsiniz. Anlık olarak gönderim sağlanmaktadır. Üstelik tamamıyla organik gönderim sağlanıyor ve kanalınıza kesinlikle zarar vermiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu