YouTube Destek

Youtube Vergisi Ne Kadar 2022?

Youtube vergisi ne kadar 2022? sorusunu arayanlar YouTube’den para kazananların fazlalaşmasıyla oldukça artmıştır. İnternetin hayatımızda ciddi bir yer edinmesinin sonucu olarak ortaya çıkan sosyal medya platformları, artık kaçınılmaz olarak neredeyse herkesin yer aldığı platformlar olmuştur. İşletme ve firmalar bile buralarda yer alarak kendi kitlelerine daha kısa yoldan ulaşmayı hedefler.

Kişiler de bu sosyal medya platformlarında popüler olma ya da fenomen olma konusunda istekli olarak buralarda yer alır. Belirli kriterlere ulaşan hesaplar ise gelir elde etmeye başlar. Ancak elbette yasal olarak her gelirin vergilendirilmesi gerektiği için buralardan elde edilen gelirlerin de vergisi verilir. Bu gelir elde edilen ve popüler olan platformlardan biri de YouTube’dir.

Youtube Hakkında

Youtube, uzun zamandır hayatımızda olan sosyal medya platformlarından biridir. Herkesin kolaylıkla dahil olabileceği YouTube’de içerik paylaşan da olabilirsiniz içerikleri takip eden ve izleyen de olabilirsiniz. Eğer paylaşım yapmam diyenlerdenseniz üye olmadan da Youtube’u kullanabilirsiniz. Ancak bu şekilde beğeni ya da yorum yapamazsınız. İçeriklerime güveniyorum diyenlerdenseniz belirli bilgileri verdiğiniz bir formu doldurarak Youtube’a üye olabilirsiniz.

Youtube Vergisi Ne Kadar?
Youtube Vergisi Ne Kadar?

YouTube’ta Kimler Paylaşımda Bulunabilir?

YouTube’de paylaşımda bulunmak isteyen herkes Youtube’a üye olarak paylaşımlarda bulunabilir. Elbette paylaşımların belirli içerik kuralları vardır. Bu kurallara uymayan hesaplar süresiz olarak kapatılır. Bunun dışında form doldurup üye olan herkes YouTube’de dilediği başlıkta içerik paylaşımında bulunabilir. 18 yaş üzeri olan herkes bireysel hesabını açarken daha küçükler, ebeveyn kontrolüyle hesap açarak paylaşımda bulunabilir.

YouTube’ta Hangi İçerikler Paylaşılır?

YouTube’de fazla izlenmek için ve gelir elde etmek için paylaştığınız içeriklerin beğenilerek izlenmesi gerekir.

Bu içeriklere örnek verecek olursak:

  • Oyun videoları. İyi olduğunuz oyunla ilgili çektiğiniz oyun videolarını paylaşarak bu oyunu oynayan diğer insanların dikkatini çeker ve izlenme alırsınız.
  • Makyaj ve bakım videoları. En çok kadınlar tarafından çekilen ve izlenen bu videolara da oldukça fazla talep vardır.
  • Düzenleme ve yerleşme videoları. En çok izlenen bir diğer video kategorisi de yerleşme, düzen ve dizayn videolarıdır.
  • Gezi videoları. Sık seyahat edenlerin özellikle kullanabileceği bir seçenek de gezilen yerlerin çekildiği ve bilgi verildiği videolardır.
Kanalınızı büyütmek için Etkili YouTube Açıklamaları adlı içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz.

Bu içeriklerin konusu da kadar videonun kalitesi, anlaşılabilir konuşmalar ve diksiyon da oldukça önemlidir. Bunların hepsinde iyi olduğunuzu düşünüyorsanız ilgi alanınız olan konuya göre içerik paylaşımlarına başlayabilirsiniz. Bu sayede arttıracağınız izlenme sayıları, abone ve beğeni sayıları sayesinde ek gelir elde etme şansınız da olur.

Youtube Vergisi Ne Kadar?
Youtube Vergisi Ne Kadar?

YouTube Vergisi Ne Kadar 2022?

YouTube vergisi ne kadar 2022? sorusunun cevabını ise sizler için cevapladık.;

YouTube platformunda ki içerik üreticileri, gelirlerinin %15’ini vergi olarak ödemektedirler. Aynı zamanda işleri için harcamış oldukları masrafları, gelir vergisinden düşebilirler.

YouTube İçin 2022 Vergisi Nedir?

Abone sayısı 1000’i geçen ve izlenme sayısı da toplam 4000 saati geçen Youtuberler, gelir elde etmeye başlar. Bazı ülkelerde bu konuyla ilgili bir düzenleme bulunmazken, bizim ülkemizde elde edilen gelir, emek ve sermaye sistemine dayandığı için vergiye tabi olduğunu belirtir. Buna göre vergi ödemeleri her gelir elde edenden alınmaz. Gelirleri yıllık 650 bin TL’yi geçen ve bu gelirlerin bir banka hesabına yönlendirilmesi durumunda vergi ödemesi çıkar. Buna göre gelirlerin %15’i vergi olarak ödenir.

YouTube kazançları için ABD vergi koşulları ise farklıdır. İşte detaylı açıklama: https://support.google.com/youtube/answer/10391362?hl=tr

YouTube Vergisi Nasıl Ödenir?

Youtube gelirleri belirli bir düzeye ulaştığı zaman vergi olarak ödenir.  YouTube Vergisi Nasıl Ödenir? sorusunun cevabı ise oldukça basit.

Gelirin %15’i banka tarafından otomatik olarak tahsil edilir. Bu sayede defter tutma gibi bir zorunlulukları da olmaz. Gelirler banka üzerinden geldiği için, otomatik olarak 650 bin TL’yi geçen gelirler vergi yoluyla %15 oranında tahsil edilir. Banka tarafından kesilen ücret vergi dairesine yatırılır.

Bu sayede de işlemler oldukça kolay ve doğru şekilde tamamlanır.

Sık Sorulan Sorular

YouTube Vergi Ödemezsem Ne Olur?

Ödenmediği takdirde maddi ve manevi cezai işlemler uygulanmaktadır.

YouTube Vergisi Ödemek İçin Şirket Açmam Gerekiyor mu*

Evet, şirket açmanız gerekmektedir. Güvendiğiniz bir Mali Müşavir bularak gerekli yasal işlemleri başlatabilirsiniz.

YouTube Vergi Ödemenin Cezası Büyük mü?

Vergi ödenmediği takdirde maddi olarak cezai işlem başlatılır. İlerleyen aşamalarda ise sizleri zor durumlar bekliyor olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu