YouTube Destek

YouTube’da SEO Yapma

YouTube’da SEO yapma yani YouTube’da daha fazla görüntülenme ve abone ve beğeni almak istiyorsanız bu rehber niyetine sunduğumuz yazı sizler için bir örnektir. Sizlere bu adımları teker teker uygulamalı olarak anlatarak YouTube Seo nasıl yapılır hakkında detaylı bilgiler sunacağız. Sizler bu sayede YouTube’da fazla görüntülenme veya abone sayısına ulaşabilir ve bu işlemini kolay bir şekilde elde edebilirsiniz.

YouTube SEO Nedir?

YouTube SEO amaç olarak bir arama motoru olarak da düşünülebilir. Ancak bu arama motoru Google da değil YouTube üzerinden yapılmaktadır. Sizlere bu yazımızda YouTube arama motorunun yani yolu nasıl yapılabileceği aynı şekilde abone sayısının ve beğeni sayısını nasıl olabileceğini hakkında sizlere detaylı bilgiler ve sunacağız. Bu bilgiler kapsamında YouTube adı altında SEO yapmış olacaksınız.

YouTube Anahtar Kelimeleri Araştırma Hakkında

YouTube SEO yapma yani bir araştırma yapmak video anahtar kelime araştırması ile başlamaktadır. YouTube için anahtar kelimeler Google gibi arama motorlarında görülen anahtar kelimelerden biraz farklı olarak kullanılmaktadır ve buna örnek olarak da nasıl ile başlayan YouTube anahtar kelimeleri görmektesiniz.

Sizler YouTube arama motoru gibi anahtar kelimeler kullanarak karşınıza çıkabilecek kelimelerin bir algoritma olduğunu düşünebilirsiniz. İlk olarak anahtar kelime fikirlerinin bir listesini oluşturmanız gereklidir. İçeriklerin izin anahtar kelimelerinden yararlanarak bir liste oluşturabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken şey YouTube’a bir kelime veya kelime ve kelime öbeğini yazmaktır. Bu kelimeler sayesinde bununla alakalı birçok sonuç elde edebilirsiniz. Bu yüzden de popüler olup olmadığını merak etmenize gerek yoktur. Sadece YouTube bunları sizi önerirse %100 popüler olduğunu bilebilirsiniz.

YouTube'da SEO Yapma
YouTube’da SEO Yapma

Kaliteli Videolar Oluşturmak

Sizler eğer kanalınızı veya videolarınızın anahtar kelimelerini popüler bir hale getirdiyseniz kullanıcıların izlemek resmini kazanmak ve aynı zamanda karesini bir içerik oluşturmak istiyorsanız kaliteli videolar yapmanız gereklidir. Aynı zamanda kullanıcıya bağlayan bir içeriksel sistemde hazırlamanız gereklidir. Sizlere karşı bir ilgi duymaları ve aynı zamanda oynatma listesi oluşturarak da videolarınızı kalıcı hale getirmeleri gerekmektedir.

Video Başlığını Optimize Etmek

Başlıklarımızı optimize etmenin ne olduğunu sizlere bu yazımızda anlatacağız. Sizler seçtiğiniz anahtar kelimenizin başlığını kullanmalısınız ve ilgi çekici bir hale getirmeniz gerekiyor video başlığınızın en az 5 kelime uzunluğunda olması gerekir. Bir blok gönderisinde olduğu gibi kısa tutmak ilgi çekici ve aynı zamanda popülaritesi arttırmaktadır.

Video Açıklamayı Optimize Etmek

Videoyu optimize etmek sizin anlattığımız gibi yapılmaktadır. Ancak video açıklamanız optimize etmek için YouTube ve Google’ın videolarınızın içeriğini anlaması için bir yazı yazmanız gerekmektedir. Videonuz ne kadar iyi anlaşılırsa o kadar yüksek konumda sıralanır ve videolarınızı çıkarımı yapılabilir. Anahtar kelimelerinizi optimize etmek için de açıklama kullanmanız gereklidir.

Bu açıklamayı yapmak için şu şekilde bir yol izleyebilirsiniz;

  • Anahtar kelimeleriniz ile birlikte toplamda 25 kelime eklemek
  • Açıklamayı En az 300 kelimelik yapmak
  • Anahtar kelimenizi ve türevlerini birkaç kez kullanarak tekrar etmek

Bu maddelerden yararlanarak iyi bir açıklama yapmış ve optimize etmiş olursunuz

Sizler bu bilgilerden ve adım adım yazdığımız alt başlıkları takip ederek bir YouTube SEO yapma oluşturabilirsiniz. Bunlar oldukça kullanışlı maddelerdir ve sizleri kesinlikle YouTube SEO yapma yolunda emin adımlarla ilerletecektir. Sizler de eğer YouTube SEO yapmak mı istiyorsunuz kendi içeriklerinizi güvenerek videonuzun kütlesini arttırmak istiyorsanız bu yola başvurabilirsiniz.

Bu yazımız genel olarak YouTube SEO yapma konusu hakkında detaylı bilgiler sizlere sunulmuştur. Sizlerle bu bilgilerden yararlanarak YouTube SEO yapımı ve ne olduğu hakkında bilgi edinmiş olursunuz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu