Clubhouse Destek

Clubhouse Oda Nasıl Bulunur?

Clubhouse nedir? ve clubhouse oda nasıl bulunur? Soruları Clubhouse kullanıcılarını en çok merak ettiğin soruların başında gelir. Bu soruların tamamını bu içeriğimizde sizlere yanıtlıyor olacağız.

Clubhouse Nedir?

Yalnızca daveti aracılığı ile üye olabilmek imkanı sunan bu platform 2020 yılında Alpha Exploration tarafından oluşturulan sosyal ağ platformudur. 2020‘yi ara Nisan ayında piyasaya çıkan bu sosyal ağ platformuna kayıt gerçekleştiren kişiler sadece sesli olarak iletişim kurabilmektedir.

Clubhouse Nasıl Kullanılır?

Bu uygulamanın kullanılabilmesi için üyelik şartlarından olan en önemli şey davetiyedir. Bir daveti aracılığı ile yoluna bilen bu platformda daveti olmadığı takdirde üye olunamaz.

Davetiye yollamak için;

  • Öncelikle uygulamanın açılması gerekir.
  • Uygulama açıldıktan sonra ana sayfa üç bölümünde bulunan mektup işaretine tıklayarak clubhouse davetiyesi göndermek isteyen kişinin bu işareti tıklaması gerekir.
  • Bu İşaret tıkladıktan sonra davet edilmek istenen iki arkadaş seçilerek uygulamaya katılması sağlanır.

Clubhouse katılan kullanıcılar yalnızca iki davet hakkına sahiptir. Club House kullanım miktarınız ne kadar fazlaysa davet edeceğiniz kişi sayısı da aynı miktarda artar. Bu sebeple uygulamada ne kadar çok zaman geçirirseniz ve bunları dolara girerseniz daha fazla insanın clubhouse kullanmasını sağlayabilirsiniz.

Sizler için hazırladığımız Clubhouse Nedir? Nasıl Kullanılır? adlı içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz.

Clubhouse davetiyesi almış kişiler ilgili davet linkine tıklayarak karşına çıkacak olan clubhouse hesap açma işlemlerini kolayca hesap oluşturabilir.

Clubhouse Oda Nasıl Bulunur?
Clubhouse Oda Nasıl Bulunur?

Clubhouse Güvenli mi?

Clubhouse oluşturulan sosyal platformlar arasında oldukça yeni bir uygulamadır ve İnsanların bu uygulama hakkında tam bir bilgisi bulunmamaktadır. Clubhouse kişiler arasında geçen sesli sohbetler kaydedilmez. Ancak bu sohbetleri ve konuşmaları kullanıcılar tarafından dışarıya aktarılıp aktarılmadığı ve yayılmadığı konusunda net bir bilgi yoktur.

Uygulamadaki diğer sorunlar;

  • Uygulamada bulunan birçok moderasyon problemi insanların bu uygulamayı güvenli bulmamasına neden oluyor.
  • Verilerin üçüncü taraf olan uygulamalar ile paylaşılma hakkı saklı tutuluyor.
  • Kullanılan diğer platform kişi bilgilerinin paylaşılıp paylaşılmadığı hakkında bir bilgi bulunmaz.

Bu durumlara bakılınca oldukça popüler uygulan bu uygulamanın ileri ki zamanlarda güvenlik ve gizlilik problemi yaşama ihtimali oldukça yüksektir.

Clubhouse Uygulamasına Nasıl Üye Olunur?

Son dönemlerin en popüler uygulamalarından ve sosyal platformlardan biri olan clubhouse platformuna üye olmak isteyen kişilerin referansa ihtiyacı vardır. Bu referansı yönlendirmiş olduğu davet kodu ile birlikte gönderilen linke tıklayarak üyelik gerçekleştirilir.

Üyeliğin gerçekleştirebilmesi için;

  • Kişisel kullanıcı adınız
  • Telefon numaranız
  • Doğrulama kodunuz
  • İsim ve Soyad bilgileriniz
  • Fotoğraf seçiminiz

Gibi bilgiler istenir. Girilen bu bilgilerle birlikte uygulama için bildirim izinlerini ayarlamanız gerekir. Bunun sebebi ise kişi listenizde bulunan arkadaşlara ulaşabilme imkanı sağlamaktır. Oluşturulan bu üyelik sonrasında ilgi alanlarımızı belirlemeniz gerekir. Uygulama üzerinde bir çok ilgi alanı seçebilme imkanı sunulur. Bu alanlar yaşam, din, dil, eğlence, spor gibi konulardır.

Clubhouse Oda Nasıl Bulunur?
Clubhouse Oda Nasıl Bulunur?

Clubhouse Uygulamasına Üye Olmak Ücretli mi?

Nisan 2022 yılında kullanıcılarına açılan bu sosyal ağ platformu kullanımı ücretsizdir. Davete şartı bulunan bu uygulamaya davetiye alıp üye olarak ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Google Play Store‘den indirmek için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.clubhouse.app

App Store’den indirmek için: https://apps.apple.com/tr/app/clubhouse/id1503133294

Clubhouse Uygulamasının Özellikleri

Kullanıcıların birbiri arasındaki iletişimi kolaylaştırmak adına birçok özellik bulunur.

Bu özellikler;

  • Sesli sohbet özelliği
  • Twitter bağlama özelliği
  • Instagram bağlama özelliği
  • Özel oda açma özelliği
  • Arama özelliği

Gibi birçok özellik ile kullanıcıların aktif bir şekilde iletişime geçmesini sağlar.

Clubhouse Oda Nasıl Bulunur?

Bir koridorun her odasına gerçekleştirilen farklı konularda konuşmalara katılabilme imkanı sunan bir uygulamadır. Bu odaların adları ve bulunan kişileri görebilme imkanı sunan bu platform, odada konuşulan konu içeriği hakkında da bilgi verir. Bulunan bu odaların tamamını giriş sağlanabilir veya kullanıcılar kendileri için özel oda oluşturabilir.

Sık Sorulan Sorular

Arkadaşım Dışında Davetiye Nasıl Alabilirim?

Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra çıkan ekrandan davetiye için başvuruda bulunabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu