Facebook Destek

Facebook Beni Takip Edenleri Nasıl Görebilirim?

Facebook’un, diğer sosyal medya mecralarından ayrılan takipçi özelliğiyle birlikte bir süredir “Facebook beni takip edenleri nasıl görebilirim?” sorusu kullanıcılarının kafasını kurcalıyor. Çünkü Facebook’un listemize arkadaş olarak ekleyemediğimiz kişilerin hesaplarını takip etme imkânı sunması onu diğer sosyal medya sitelerinden farklı kılıyor.

Facebook Beni Takip Edenleri Nasıl Görebilirim?

Hem bilgisayar üzerinden hem de telefon üzerinden bunu görmek mümkündür. İşte bütün detaylar.

Bilgisayar Üzerinden Facebook Takipçileri Nasıl Görülür?

Takipçileri görmek için bilgisayar kullanılacaksa sırasıyla aşağıdaki işlemler takip edilmelidir:

  1. İlk olarak masaüstünden internet tarayıcısı açılır.
  2. Facebook Profil sayfasına gidilir.
  3. Kapak fotoğrafının alt kısmında bulunan Arkadaşlar sekmesine tıklanır.
  4. Bu bölümün altında yer alan Takipçiler sekmesi açılır.

Bu bölüme giriş yapıldığında kullanıcının karşısına tüm arkadaşlarının bir listesi çıkar.

  1. Takipçilerin tamamı görülmek isteniyorsa Arkadaşlar sekmesinin sağ tarafında ve alt kısmında bulunan Takipçiler bölümüne gidilir.
  2. Eğer kullanıcının karşısında Takipçiler şeklinde bir seçenek belirmiyorsa Arkadaşlar bölümüne ulaşıp ekranda beliren “Daha Fazla” kısmına girerek “Takipçiler” sayfasına erişebilir.

Aşamalar sırasıyla takip edildiğinde Facebook kullanıcısı, profilini takip edenlerin ayrıntılı bir listesini görüntülemiş olur.

Facebook Beni Takip Edenleri Nasıl Görebilirim?
Facebook Beni Takip Edenleri Nasıl Görebilirim?

Telefon Üzerinden Facebook Takipçileri Nasıl Görülür?

Telefon aracılığıyla sosyal medya uygulamalarına giriş yapan ve “Facebook beni takip edenleri nasıl görebilirim?” diyen kullanıcı şu adımları izleyebilir:

  1. Android ya da iPhone marka cihaz üzerinden Facebook mobil uygulamasına giriş yapılır.
  2. Uygulamaya giriş sağlandıktan sonra kullanıcı karşısında “Yatay üç adet çizgi” görür ve çıkan sembole dokunulur.
  3. Kullanıcı simgeye dokunduktan sonra karşısına kendi adı çıkar, kullanıcı aynı şekilde kendi adına da dokunur.
  4. Facebook kullanıcısı, profiline giriş yaptıktan sonra sayfayı biraz aşağıya kaydırır ve “Hakkında” yazan bölüme giriş yapar. Bu yer, “Fotoğraflar” kısmının sol yanında yer alır.
  5. …kişi takip ediyor.” sekmesine tıklanır, takipçilerin sayısı “Hakkında” kısmının yukarı bölümünde görülen “Kişisel Bilgiler” başlığıyla kullanıcının karşısına çıkar. Tüm takipçiler görüntülenmek istenir ise açmak üzere bu bölüme dokunulur.

Tüm bu adımlar izlendiğinde kullanıcı rahatlıkla kendisini takip edenlerin detaylı bir listesine ulaşır.

Facebook’un Takip Özelliği Nasıldır?

Facebook, kullanıcılarına arkadaş listesine ekleyemediği kişileri takip etme fırsatı sunuyor, aynı şekilde kullanıcılarına istediği kişiyi takipten çıkma ve çıkarma olanağını da veriyor. Profil sahibi, “Facebook beni takip edenleri nasıl görebilirim?” hakkında bilgi edinerek istediği zaman takipçilerine ulaşabilir, istediği kişileri takipten çıkarabilir.

Birini Facebook’ta Takip Ederseniz Ne Olur?

Bir sayfayı veya kullanıcıyı takip ettiğinizde o sayfayla ilgili güncellemeler sizin ana sayfanıza düşmeye başlar, içerik akışı içerisinde bu bilgileri görebilirsiniz. Bir sayfayı beğendiğiniz zaman veya biriyle arkadaş olduğunu zaman da o sayfayı veya kişiyi otomatik bir şekilde takip etmiş olursunuz. Beğendiğiniz, takip ettiğiniz sayfa veya kişilerin içeriklerini daha çok görmek isterseniz favoriler özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Facebook Beni Takip Edenleri Nasıl Görebilirim?
Facebook Beni Takip Edenleri Nasıl Görebilirim?

Birini Facebook’ta Takip Etmekten Çıkarsanız Ne Olur?

Facebook kullanıcısı, bir kişiyi takipten çıkardıktan sonra artık o kişinin gönderilerini kendi zaman tünelinde göremez. Eğer kullanıcı tekrar o kişinin gönderilerine göz atmak isterse doğrudan takipten çıktığı kişinin profilini ziyaret etmesi gerekir.

Bir kişiyi takipten çıkarmak ise o kişiyi arkadaş listesinden çıkarmak anlamına gelmiyor. Çünkü Facebook bize arkadaş olma ve takip etme özelliklerini bir arada sunduğu gibi bu özelliklerden ayrı ayrı da faydalanmamızı sağlıyor.

Arkadaş listemizde bulunan bir kullanıcı takipten çıkarıldığında bunu karşı tarafın fark etmesi oldukça zor görünüyor. Çünkü birini takibi bıraktığınızda Facebook o kişiye bildirim göndermiyor. Bu kişinin kendisini takip edenleri görmesi için takipçiler sayfasına giderek listeyi tek tek incelemesi gerekiyor.

Sık Sorulan Sorular

Facebook Takipçi Sayısını Arttırmak Mümkün mü?

Evet, mümkündür. Sosyal Evin sayesinde takipçi sayısı arttırılabilir. Bunun için Facebook Takipçi Satın Al sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu