Facebook Destek

Facebook’ta Bir Günde Kaç Kişi Eklenir?

Günümüzde arkadaşların birbirini bulduğu, gönderilerine yorum yaptığı, sanal olarak hasret giderdiği platform olarak Facebook’u kullanan bireyler Facebook’ta bir günde kaç kişi eklenir? Sorusunu merak etmektedir. Meta isimli Amerika menşeili bir teknoloji şirketine ait olan Facebook şirketi dünyanın en saygın ve popüler sosyal medya şirketi olma durumunu sürdürmektedir.

2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri üzerinde kurulan şirketin bugün milyarlara varan aktif kullanıcı sayısı vardır. Ülkemiz de ise 2004 yılında kurulan şirket bazı kısıtlı özellikler ile piyasaya giriş yaptı.

Bugün dünya genelinde 2.3 milyar aktif kullanıcı vardır. Ülkemizde de genel olarak orta yaş kullanıcılar tarafından tercih edilen platform kullanılması ve mantığı yönünden en pratik uygulamaları kapsamaktadır. Ayrıca mobil olarak açılan oturumlar da oldukça az seviye de internet ve enerji tüketen uygulama sosyal medya sevenler tarafından revaçtadır.

Facebook'ta Bir Günde Kaç Kişi Eklenir?
Facebook’ta Bir Günde Kaç Kişi Eklenir?

Facebook Limit Uyarısı Verdiğinde Ne Yapmalıyız?

Facebook firması özellikle yeni kurulan sayfaların ve profillerin saldırgan özellikler barındıran davranışlar sergilemesini istememektedir. Günlük arkadaş ekleme ve beğeni yapma kotası bu yüzden yeni profiller de oldukça kısıtlıdır. Açılalı henüz bir kaç hafta olan profiller günde en fazla 50 beğeni yapabiliyorken 250 kişiye kadar sayfayı arkadaş olarak ekleyebilir.

Zaman geçtikçe ve açtığınız sayfanın yaşı arttıkça daha fazla kişiyi ekleyebilir ve büyük gruplara erişebilirsiniz. Eğer saldırgan tutumlu davranışlar devam ediyor ve gün içerisinde çok hızlı bir şekilde beğeniler yaparak ve arkadaş eklemeler yaparak limitleri zorluyorsanız Facebook bu durumu fark ederek profilinizi kısıtlayacaktır.

Kısıtlama genel olarak bir haftalık beğeni ve paylaşım yapamama cezası ile birlikte gelecektir. Bu sürede herhangi bir gönderiyi beğenemezsiniz ve paylaşım yapamazsınız. Eğer uyarılara rağmen paylaşım yapmaya çalışırsanız profiliniz tamamen kilitlenecek ve kullanılmaz hale gelecektir. Bu tip durumların yaşanmaması için limitlerin altında hareket etmeniz de fayda vardır.

Arkadaşlarımda Düşme Olursa Sebebi Nedir?

Facebook bir arkadaşlar arası iletişim kurma platformudur. Arkadaşlar kendi aralarında gönderileri beğenebilir, sohbet odası açabilir ve böylelikle birbirine besledikleri özlem duygusunu sanal ortam da giderebilir. Bununla birlikte facebook firmalar tarafından da yoğunlukla kullanılan bir pazarlama alanıdır.

Firmalar ürünlerini bu platforma koyarak reklamlarını yaparlar ve yüksek rakamlı kitlelere ulaşmaya çalışırlar. Sizin de bu platformda eklediğiniz arkadaş sayınız da düşmeler yaşanıyor ve sürekli arkadaş kaybediyorsanız bu durum aşağı da var olan nedenlerle meydana gelmektedir;

  • Ahlak ve etik dışı paylaşım yapılması
  • Tanımadığınız kişileri eklemeniz

Sizi tanımayan kişiler arkadaşlıktan çıkabilir yada gönderileriniz genel sınırların dışında ise insanların sizi arkadaşlıktan çıkarmasına sebep olabilir. Arkadaşlarınızın kalıcı halde devam etmesi için eklediğiniz kişiler ile iletişim kurmanız son derece önemlidir.

Facebook'ta Bir Günde Kaç Kişi Eklenir?
Facebook’ta Bir Günde Kaç Kişi Eklenir?

Facebook’ta Bir Günde Kaç Kişi Eklenir?

Facebook birçok platform gibi sınırsız arkadaş ekleme özelliğine sahip bir mecra değildir. Arkadaş ekleme üst limiti 5.000 kişidir. Birçok kişi bu limiti doldurmak konusunda zaten sorun yaşamakta olduğundan limit oldukça yeterlidir.

Profilim Kısıtlanırsa Ne Yapmalıyım?

Profilinizin kısıtlanması saldırgan tutumlardan yada birçok kişiyi aynı anda eklemenizden kaynaklanan süreli kısıtlanmalardır. Bu kısıtlanmalar genel itibariyle tarih içerdiğinden kısıtlanma tarihinin bitişini beklemek en doğru seçenek olacaktır.

Kısıtlanma tarihi bittikten sonra benzer davranışlar da bulunmamanız ve profilinizi oldukça sınırlı kullanmanız tavsiye edilmektedir. Profiliniz birden fazla kez kısıtlanma cezası alırsa kara listeye düşecek ve böylelikle ilerleyen dönemler de tamamen kapanması söz konusu olacaktır. Tamamen kapanan profiller bir daha kesinlikle yeniden aktif hale getirilmemektedir.

Ayrıca Facebook tarafından yayınlanmış olan bu içeriği okuyabilirsiniz: https://www.facebook.com/help/211926158839933

Sık Sorulan Sorular

Limit Sayısı Arttırılabilir mi?

Hayır, arttırma işlemi sağlayamazsınız. Facebook’un kuralları gereği sınır 5.000’dir.

Facebook Takipçi Sayısı Arttırılabilir mi?

Tabiki de artırmak mümkündür. Sosyal Evin sayesinde Facebook Takipçi Satın Al paketlerini inceleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu