Facebook Destek

Facebook Özellikleri Neler?

Facebook uygulamasının özellikleri Facebook’tan daha iyi yararlanmak isteyen kullanıcılar tarafından merak edilen bir konu haline geldi.

Facebook’u daha iyi kullanmak isteyenler bu özellikleri araştırarak Facebook’un nasıl daha profesyonel bir şekilde kullanılabileceğini merak ediyor. Bu konuda detaylı bir şekilde Facebook’un özelliklerinden bahsedeceğiz.

Facebook uygulamasının özellikleri

Facebook uygulamasının özellikleri arasında hikayeler özelliği yer alıyor. Instagram, Twitter, YouTube gibi platformlarda olduğu gibi Facebook’ta da hikayeler özelliği yer alıyor. Instagram hesabı olan bir kişi aynı anda hikayeyi Facebook’ta da paylaşabiliyor.

Facebook’un bir diğer özelliği de sıklıkla kullanılan grup özelliğidir. Özellikle kendi alanında bir grup oluşturmak isteyen veya aynı konuları konuşacak insanlar arayan kişiler bir grup açarak bu insanları bir araya toplar. Örneğin GTA oyuncularının bir araya toplandığı bir grup sayesinde GTA oynayanlar birbirleriyle yardımlaşabiliyor, birbirlerine destek çıkabiliyor. Grupların pek çok özelliği bulunuyor. Bu özellikler arasında popüler konu etiketleri, GIF paylaşımı, anket paylaşımı, dosya ekleme, etkinlik yapma gibi özellikler yer alıyor.

Facebook’ta yer alan bir diğer özellik kısayol özelliğidir. Bazı içeriklere hızlı bir şekilde ulaşmak isteyen kullanıcılar ana sayfada sol sekmede yer alan kısayollardan faydalanarak istediği içerikleri ön plana alabilir. Bu da o içeriğe hızlı bir ulaşım sağlıyor.

Facebook özellikleri

Nostaljiyi seven kişilerin işine yarayacak bir diğer özellik anılar özelliği olarak belirtilmiş durumda. Facebook kullanıcıları ana sayfadaki sol sekmede yer alan anılar özelliğine tıklayarak buradan eski paylaşımlarını görebilir, nostalji yapabilir.

Facebook’ta bulunan Messenger özelliği, arkadaşlar ile özel bir sayfadan detaylıca sohbet etmeyi sağlıyor. Sohbette yer alan özellikler arasında sohbet renklerini özelleştirme, ifade simgesini değiştirme, takma adları düzenleme, konuşma içi arama, sohbet içi arama gibi pek çok özellik bulunuyor. Ayrıca kullanıcılar sohbette grup oluşturarak birden fazla kişi ile birlikte görüşme yapılabiliyor.

Bir ürün satmak isteyen veya herhangi bir ürün almak isteyen bir kullanıcı Facebook’un Marketplace özelliğinden faydalanabiliyor. Bu özellik sayesinde sosyal medya kullanıcısı hem kendi ürününü satabiliyor hem de kategoriyi kullanarak veya arama yaparak diğer ürünleri inceleyebiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu