Instagram Destek

Instagram For Business Nasıl Kullanılır?

Instagram platformunun en iyi özellikleri arasında olan Business Account hesabı ile işletmenizi büyütecek dünya genelinde ürün ya da hizmetinizi tanıtacaksınız. E-ticaret sitesi olarak dilediğiniz siteye yönlendirebilecek, satışlarınızı artırarak daha kaliteli hizmet vereceksiniz. Sosyal medya üzerinden artan satışların olumlu etkisi sizlerin de İşletme hesabına sahip olmanızı zorunlu kılıyor. Sağlıklı iletişim ve aktif erişim ile tüm kullanıcılarınızı müşteri kitleniz haline getirebilirsiniz. Peki, ınstagram for business nasıl kullanılır?

Instagram Business İle Neler Yapılabilir?

Instagram işletme hesabına geçiş yaparak tüm paylaşımlarınızı kazanç haline getirebilirsiniz. Mağazanızı Instagram işletme hesabınız üzerinden daha verimli tanıtabilir, hikâye paylaşımlarınızla; indirim, kampanya ve çekilişleri duyurabilirsiniz. Aynı zamanda en yeni ürünleriniz ile ilgili sorulara cevap verebilirsiniz.

İşletme hesabında;

  • Ürün satışı
  • Hikâyede kampanya paylaşımı
  • Sponsor reklam
  • Hizmet tanıtımı
  • Doğrudan satış
  • E-ticaret sitenize bağlantı
  • Web sitenize bağlantı
  • Müşteri soru sorma özelliği
  • Keşfet’te çıkma imkânı

Müşterilerinize sunacağınız tüm ürünleri dilediğiniz gibi paylaşacak, fiyatlarda indirimleri anında duyuracaksınız. Kurumsal kimliğinizi dünyanın en fazla takip edilen ve kullanıcısı olan Instagram platformunda tanıtacaksınız.

Instagram For Business Nasıl Kullanılır?
Instagram For Business Nasıl Kullanılır?

Business Account Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Firmanıza özel bir işletme hesabı oluşturmak için artık; kira, personel, reklam gibi yüksek maliyetlere ihtiyacınız yok. Mevcut hesabınızı ya da yeni hesabınızı oluşturarak hemen işletme hesabına geçiş yapabilirsiniz.

Business Account hesabı oluşturmak için;

  • Hesap ayarlarına gidin
  • Sağ üst bölümde yer alan IOS ya da Android sekmesine tıklayın
  • Instagram ayarlarından Signup for a business Account yazan butona tıklayın
  • Yeni hesap açarak ya da mevcut hesabı İşletme hesabına çevirerek işe başlayın
  • Hesabınızın herkese görünür olmasına dikkat edin

Hesabınızı işletme hesabına çevirdikten sonra hemen etkileşim alamıyor ya da takipçi kazanamıyor olabilirsiniz. Öncelikle gizli ayarlanan hesapların bu anlamda birçok Instagram kullanıcısı tarafından fark edilmesi mümkün değildir. Bu nedenle herkese açık olması zorunludur.

Instagram Business Özellikleri

Instagram işletme hesabının oldukça faydalı özellikleri bulunuyor. Öncelikle ürün ve hizmetlerinizi sunmadan önce takipçilerinizi olabildiğince artırın. Paylaşacağınız her ürünün öncelikle takipçiler tarafından tam not alabileceğini unutmayın. Ne kadar fazla takipçi beğenir, yorum yapar ve görüntülerse sayfanız sürekli üst sıralara yükselir ve Keşfet özelliğine kadar çıkar. Bu durum, şu anlama geliyor, artık işletmenizi milyonlar görebilir.

İşletmenizi Instagram’a taşıyarak gerçek zamanlı istatistikleri elde edersiniz. 200 milyona yakın işletme hesabı olan Instagram’ın iş dünyasına dâhil olun. İstatistikler ile kaç kişinin sizi takip ettiğini ve paylaşımlarınızı gördüğünü belirleyin. İstatistikler arasında yer alan cinsiyet, bölge ve yaş aralığın kriterlerini inceleyerek daha sonra reklam verebilirsiniz.

İşletme Hesabınızı Güçlendirin

İletişim bilgilerinizi, web site adresinizi ya da mevcut e-ticaret sitenizi işletme hesabınıza bağlayabilirsiniz. Takipçilerinizi müşteri kitlesine dönüştürerek diğer sosyal medya hesaplarınıza da yönlendirin. Veri paylaşımı sonrasında performansınızı test edin. Direkt satış seçeneği ile mağaza açarak anında satış yapabilirsiniz. Hikâye, yorum, beğeni ve soru sorma özelliği sayesinde müşteri kitlenizle aktif iletişim kurun. İşletme hesabınızı oluşturduğunuzda kategori seçerek insanların sizi bulmasını sağlayın.

Instagram Business İle Başarıyı Yakalayın

Instagram’da yer almak, dünya genelinde online alışveriş yapanların muhakkak büyük bir kısmının sizi görebilme ihtimalidir. Fiziki işyeri gibi bulunduğunuz lokasyonda değil sınır ötesi tanınma ve satış yapabilme potansiyeli sunuluyor.

Instagram business ile kılavuzu inceleyebilirsiniz. Amacınızın dışında paylaşım yapmamaya özen gösterin ve hedef kitlenizi belirleyin. Bazen iki cinsiyete hitap edebilirken bazen tek cinsiyete hitap etmeniz gerekebilir. Bölgesel seçimlerinizle müşteri alanınızı sınırlandırabilir ve satışlarınızı güçlendirebilirsiniz.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu