Instagram Destek

Instagram Hikaye Fotoğraf Boyutu Ayarlama Nasıl Yapılır?

Instagram hikâyenizde kullanabileceğiniz fotoğraf boyutunu ayarlarken elbette bilginizin olması gerekiyor. Aksi halde yanlış yüklenen resimler, kötü bir görsel ve düşük çözünürlük ortaya çıkıyor. Sosyal medya hesaplarından birini ya da birkaçını kullanıyorsanız aynı paylaşımların arasında bulunan netlik farkını da görmüşsünüzdür. Bu fark rahatsız edici bir boyuta ulaşabilir. Net ve tamamen doğal olan fotoğrafınız sadece bir silueti anımsatabilir. Peki, ınstagram hikaye fotoğraf boyutu ayarlama nasıl yapılır?

Instagram Hikâye Nedir?

Instagram’ın yaklaşık 10 önemli özelliği bulunuyor. Bu özellikler arasında en verimlisi güncel olarak hikâye diyebiliriz. Hikâyede, işletme ya da kişisel hesap paylaşımları yapılıyor ve gözlemlere göre daha fazla kişi tarafından görüntüleniyor.

Hikâyenin bu kadar görüntülenme nedeni kullanıcıların zaman kaybetmeden kısa sürede daha fazla paylaşıma bakmak istemesinden kaynaklıdır. Zaman değerli ve birçok kullanıcı yolda ya da iş yerinde Instagram’a kısa süreli bağlanır. Hikâye kısmında beğenilen bir paylaşım kullanıcıların o hesaba girmesi anlamına gelir.

Instagram Fotoğraf Boyutları Uygun Değilse Ne Olur?

Instagram paylaşımlarının yatay, dikey ya da klasik kullanılan kare boyutunda olması dikkat edilmesi gerekenlerdendir. Öncelikle paylaşımınızın hangi ebatta olacağına karar vermek için hikâyede mi akışta mı paylaşmak istediğinizi belirleyin. Akışta uygun olan bir fotoğraf boyutu hikâye için uygun olmayabilir. Zaten ufak bir deneme ile aynı resmi iki tarafta paylaştığınızda da görebilirsiniz.

Instagram Hikaye Fotoğraf Boyutu Ayarlama Nasıl Yapılır?
Instagram Hikaye Fotoğraf Boyutu Ayarlama Nasıl Yapılır?

Instagram Dikey Fotoğraf Boyutu

Dikey çekilen fotoğraflar için akıllı cihazınızın dikey olması gerekmiyor. Düzenleme ile galeriden döndür seçeneğine tıklayarak dikey boyuta getirebiliyorsunuz. Unutmamanız gereken olabildiğince az düzenleme yapmanızdır. Bu nedenle dikey fotoğraf istiyorsanız cihazınızı dike yönde tutarak orijinal çekim yapmalısınız. Dikey fotoğraf boyutu portrait olarak da biliniyor. Portrait boyutlar ise 1080×1350 olarak belirlenmiştir. Hikâye kısmında paylaşım yaparken de bu ebadı kullanabilirsiniz.

Instagram Yatay Fotoğraf Boyutu

Yatay çekim kullanım nedeni daha geniş bir açı alabilmek içindir. Aile ya da manzara fotoğraflarını çekerken yatay boyut kullanmak akıllıca olur. Instagram hikâye paylaşımında ise muhtemelen fotoğrafın yarısı kesilip gidecektir. Uygulama üzerinden ayarlanan fotoğrafı paylaşarak fotoğrafın tamamını kullanabilirsiniz. Landscape boyutunu kullanmanız halinde hikâyenizde tam verim alamayabilirsiniz.

Instagram Kare Fotoğraf Boyutu

Genel anlamda kullanılan bir boyut seçeneği olan kare ya da square boyutu 1080×1080 ölçülerindedir. Bu ölçülerin avantajlı olduğu taraf fotoğrafın istenilen ölçülerde kullanılabilir olmasıdır. Kare fotoğraf çekilerek ya da herhangi bir görseli kullanarak hikâyenizi hareketlendirebilirsiniz. İşlem gerektirmeden paylaşım yapabilirsiniz. Instagram kare boyutunu tercih ettiğinizde yer alan açıklama kısmının alt tarafta olduğunu bilmeniz gerekir.

Instagram Hikâye Boyutu Ayarlarken Neler Yapılmalıdır?

Instagram paylaşımınızın video kapak resmini ya da fotoğraf seçiminizi belirlerken boyutun önemini unutmayın. Boyut her alanda önem arz ediyor. Takipçilerin zamanla azalmasında en büyük etkenlerden birisi içeriğin amatör olmasıdır. Teknolojik gelişmelere ek olarak Instagram destek bölümünden tüm araçları aktif kullanabileceğiniz bilgiler yer alıyor. Artık siz de profesyonel bir fotoğrafçı gibi hem resim çekecek hem de sunacaksınız.

Instagram hikâyede boyut ayarlarken;

  • Fotoğrafın dikey olmasına özen gösterin
  • Fotoğrafı ortalayın
  • Takipçilerin ilk görüş noktasının orta kısım olduğunu unutmayın
  • Fotoğrafı ideal ölçü ile konumlandırın
  • Birkaç deneme paylaşım yapın

Hikâyenizde her paylaşım yaptığınızda daha önceki hatalarınızı keşfedeceksiniz. Zamanla profesyonel içerik üreticileri arasına gireceksiniz. Instagram faydalarından yararlanacak, hikâyeniz ile bol bol alkış alacaksınız. Hikâyenize gelen olumlu tepkiler, sorulan sorular ve verdiğiniz cevaplar Instagram paylaşımlarınızda başarılı olduğunuzun bir kanıtı olacak.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu