Instagram Destek

Instagram Özel Ayarlar Nasıl Yapılır?

Instagram tamamen size ait olarak kişiselleştirilmiş özellikler sunuyor. Bunun için ayarlara giriş yapabilir gizlilik ya da güvenlik ayarlarınızı dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ayrıca hesabınızı ister kişisel ister işletme hesabı olarak kullanabilirsiniz. Instagram hesabınızı herkese açık, gizli ya da belirli kişilere yönelik kısıtlama şeklinde ayarlayabilirsiniz. Tamamen size ait olan hesap kontrolü dilediğiniz zaman değiştirilebilecek kadar kolay kullanım sağlıyor. Kullanıcı dostu işlevsel özelliklere sahip olan Instagram’ı bu denli tercih edilir kılan da kullanışlı özellikleridir. Peki, ınstagram özel ayarlar nasıl yapılır?

Instagram Özel Ayarlarda Hangi İşlemler Yapılır?

Instagram ayarlar kısmına gelmeniz için öncelikle profilinize giriş yapmalısınız. Instagram hesabınız yok ise o halde hemen bir hesap açmayı deneyebilirsiniz. Açmış olduğunuz hesabınızı öncelikle kişisel hesap olarak kullanabilirsiniz. Belirli takipçi sayısına ulaştıktan sonra artık işletme hesabına çevirebilir ve ticaretinize kaldığınız yerden Instagram dünyası ile devam edebilirsiniz.

Instagram ayarlarından;

  • Bildirim ayarları
  • Gizlilik ayarları
  • Güvenlik ayarları
  • Reklam ayarları
  • Hesap ayarları
  • Yardım
  • Çoklu hesap girişleri ayarları
  • Hesap ekleme ya da değiştirme ayarları

Tüm bu ayarları tek bir modül üzerinden kısa sürede yapabiliyorsunuz. Ayarlarınızı dilediğinizde değiştirebilir, dilediğiniz ayarları kişiselleştirebilirsiniz. Instagram hesabınız sizi temsil eden bir hesaptır ve siz ne isterseniz onu uygulayabilirsiniz.

Instagram Bildirim Ayarları

Instagram bildirim ayarları birçok kullanıcı tarafından gelen mesajların, bildirimlerin ya da yeni hikâyelerin uyarı olarak gelmesi adına kullanılır. Hiçbir gelişmeden geri kalmaz dilediğiniz gibi hareket edersiniz. Gelen mesajları görerek iletişimi kesintisiz hale getirebilirsiniz.

Instagram Gizlilik Ayarları

Instagram gizlilik ayarları kullanıcıların başvurduğu zaman zaman değiştirdiği ayarlar arasındadır. Hesabı herkese açık ya da görünür hale getirmek kullanıcıya bağlıdır. Bazı kullanıcıların hakkınızda tüm bilgilere ulaşmasını engellemek için kişileri kısıtlayabiliyorsunuz. Rahatsız olduğunuz ya da fake hesap olduğunu düşündüğünüz kişileri engelleyebiliyorsunuz.

Instagram Güvenlik Ayarları

Instagram güvenlik ayarlarında, giriş şifrelerinizden iki adımlı doğrulamaya kadar birçok şifreleme yöntemi belirleyebiliyorsunuz. E-posta hesabınıza gelen doğrulama kodunu kullanabilir ya da telefonunuza gelen güvenlik kodu ile hesabınızı koruma altına alabilirsiniz. Instagram güvenlik ayarları hem sizi hem de hesabınızı güvende tutmanıza yardımcı olur.

Instagram Reklam Ayarları

Instagram’da sponsor reklamlar vererek ürün ya da hizmet satışlarınızı artırabilirsiniz. Kişisel hesabınızda paylaştığınız ve daha fazla kişi tarafından görülmesini istediğiniz görselleri, videoları reklam vererek Keşfet’e yerleştirebilirsiniz. Instagram reklam bütçenizi belirleyerek, hedef kitlenize yönelik reklamlarınızı dilediğiniz süre yayımlama imkânına sahip olursunuz.

Instagram Hesap Ayarları

Instagram hesabınızı ilk açtığınızda bazı bilgiler değişikliğe uğramış olabilir. Aynı zamanda uygun kullanıcı isimleriyle sayfanızı değiştirmek ve bazı olumsuzlukları ortadan kaldırmak isteyebilirsiniz. Hesap ayarlarında şifre bilgileriniz, kimlik bilgileriniz, hesabın kimler tarafından görüşmesini istediğiniz gibi tamamen özel ayarlar yer alır. Hesabınızın geleceği adına önemli olan bu ayarları dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Instagram Çoklu Giriş Hesap Ayarları

Instagram çoklu giriş için belirlediğiniz birçok hesabınızı kontrol altında tutabilirsiniz. Birden fazla cihazdan giriş yapıldığında anında tüm hesaplardan çıkış yaparak hesabınızı koruma altına alabilirsiniz. Çoklu giriş hesap ayarlarında işletme hesabınız, kişisel hesabınız ya da yan hesaplarınız olabilir. Hangi amaç için kullanılırsa kullanılsın Instagram hesabınızda bilgilerin doğruluğu önemlidir. Dilediğiniz hesapları kapatabilir, çıkış yaparak dondurabilirsiniz.

Instagram Hesap Ekleme Değiştirme Ayarları

Instagram hesaplarınıza bir yenisini daha ekleyebilir dilediğiniz an geçiş yapabilirsiniz. Dilerseniz otomatik giriş ile daima açık olan hesaplarınızı hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Hem işinize bakar hem de kişisel hesabınızdan dostlarınızla vakit geçirirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu