Instagram Destek

Instagram’a Dair Bilmeniz Gereken 15 Bilgi

Sosyal medya platformları arasında en sık kullanılan uygulama olan Instagram’ın bilinmeyenleri Instagram’a dair bilmeniz gereken 15 bilgi şeklinde özetlenebilir. Kullanıcıların hemen hemen her gün veya saat kullandıkları uygulamanın bilinmeyenleri, ilginç özellikleri veya geçmişiyle ilgili bilgiler duyanların oldukça hoşuna gidebiliyor. Demografik özellikler, kullanıcı istatistikleri veya pazardaki payı da ilginç bilgiler arasında yer alıyor.

İlk Çıkışı IPhone Uygulaması

İlk kez piyasalar ile tanışması Iphone kullanıcıları sayesinde oldu. 2010 yılında Iphone uygulaması olarak eklenen özelliğin ilgi çekmesi ve sadece bir ay içinde 1 milyondan fazla indirilmesi gözde bir uygulama olacağı sinyallerini verdi. Aynı zamanda diliminde kullanılan Twitter’ın bile 1 milyon kullanıcıya sahip olması için 2 sene çalışması gerekmişti.

İşletmelerin İstatistikleri

En fazla görüntüleme başarısı elde eden hikayelerin ortalama %33’lük kısmını işletme hesapları oluşturuyor. 200 milyondan fazla kullanıcısı olan uygulamanın %80’i hergün en az bir işletme profiline bakıyor ve takip ediyor. Instagram’da bulunan işletme sayısı 30 milyondan fazladır.

En Fazla Etkileşimde Olunan Marka Hesapları

Instagram’da işletme sayfası olan ve kullanıcıların en çok takibe aldıkları hesapların sıralaması şu şekildedir:

  • National Geographic’in 119 milyon takipçisi bulunuyor,
  • Nike 91.8 milyon ile takip ediyor,
  • NBA 39.6 ile üçüncü sırada bulunuyor,
  • Chanel 36.3 milyon ile takip ediyor.
  • Görüldüğü üzere oldukça fazla etkileşim alanı sağlayan bir uygulamadır.

2017 Rekoru

Instagram tarafından kullanımı sunulan hikaye özelliği 2017 yılında 200 milyona ulaşan kullanıcı sayısı görüntülemesine ulaşmıştır. Buna en yakın olan rakam Snapchat ile sağlanan 161 milyon günlük kullanıcı görüntülemesi olmuştur.

Facebook’un Satın Alması

2012 yılında Facebook tarafından satın almak için başlatılan anlaşmalar ve görüşmeler neticesine 1 milyar dolara satın alma işlemi tamamlandı. Artık Facebook ve Instagram entegre şekilde kullanılmaya başlandı.

Instagram'a Dair Bilmeniz Gereken 15 Bilgi
Instagram’a Dair Bilmeniz Gereken 15 Bilgi

En Fazla Takipçisi Olan Hesaplar

En çok takipçisi olan hesapların başında 311 milyon ile Instagram’ın kendi resmi hesabı yer alıyor. Devamında Ronaldo’nun 181 milyon takipçisi bulunurken, Ariana Grande’nin 163 milyon takipçisi vardır. Selena Gomez 155 milyonla sıralamaya dahil olmuştur.

En Fazla Beğeni Alan Fotoğraf

2018 yılında Kylie Jenner tarafından paylaşılan ve pazarlama stratejisi olarak kullanılması planlanan fotoğraf en çok beğeni alarak hala rekoru elinde bulundurmayı başarıyor. Hulu adındaki işletme tarafından kullanılan resimde arka planında beyaz bir fon olan yumurta resmi bulunuyor. Beğeni sayısı 55 milyondan fazla olmasına karşılık hala artış gösteriyor.

Instagram’ın Filtreleri

Uygulamanın farklı filtre uygulamaları bulunuyor. Sürekli eklenen özellikleri olmasına karşılık %90 oranında uygulama filtresi kullanmadan resim paylaşımı yapılıyor. En sık kullanılan filtreler arasında Clarendon, Juno ve Judwig bulunuyor.

En Çok Kullanılan Hastag

2019 yılında elde edilen rekor hala geçerliliğini koruyor. Kullanılan love etiketi uzun süredir zirvede tek başına en sık kullanılan hastag olmayı başarıyor.

Üniversite Arkadaşlarının Başarısı

Uygulamayı hayata geçirenler Stanford’da üniversite okurken tanışan iki arkadaş oldu. Kevin Systorm ve Mike Krieger 2018 yılında artık projelerini tamamladıklarını düşünerek tamamen çekilme kararı aldılar. Farklı projelerde çalışmalara devam ediyorlar.

Instagram’ın En Uzun Süreli Çalışanı

Instagram’da en uzun süredir çalışan ünvanını Adam Mosseri isimli çalışan bulunduruypr. Facebook üzerinden hesaplandığında 10 yıldan uzun süredir çalışmış oluyor.

Merkezi ve Kullanımı

Instagram’ı internete erişimi olan insanların %35’inden fazlası kullanmayı tercih ediyor. Şirketin merkezi Kaliforniya’da ve Menlo Park adı verilen kamuya açık bir yerde bulunuyor olduğundan dikkatleri üzerine çekiyor.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu