YouTube Destek

YouTube Doğrulanmış Hesap

Kanalınız için nasıl YouTube doğrulanmış hesap olacağınızı bilmiyorsanız doğru adrestesiniz. Bu yazı size nasıl YouTube doğrulanmış hesap olacağınızı gösterecek.
 
YouTube’dan para kazanmak isteyenler için YouTube doğrulanmış hesap olmak çok önemlidir.

YouTube Doğrulanmış Hesap

Kanalınız için nasıl YouTube doğrulama rozeti alacağınızı bilmiyorsanız doğru adrestesiniz. Bu yazı size nasıl YouTube doğrulama rozeti alacağınızı gösterecek.
 
YouTube’dan para kazanmak isteyenler için YouTube doğrulama rozeti almak çok önemlidir.
 
Küçük gri onay işaretini almak ve sürdürmek pekte kolay değildir. Belki daha önce YouTube kanalınızı doğrulamaya çalışmışsınızdır. Reddedilmişte olabilirsiniz. Belki kazandınız ama çok zaman geçmeden nedenini bilmeden silinmiştir. Belki de bizimle birlikte tekrar YouTube doğrulama rozeti almak üzeresinizdir. Kim bilir?
 
Biraz zaman alabilir, ama kesinlikle size sunacağımız yöntemlerle mümkün. Ve bu değeceek bi çabadır. Bu gönderi size YouTube’da doğrulanmak için tam olarak ne yapmanız gerektiğini anlatacaktır.
 
İlk olarak, bazı temel adımlardan söz edelim.

YouTube Doğrulanmış Hesap Nedir?

YouTube doğrulaması sayesinde güvenilir bir hesap olduğunuz düşünülmektedir.
  • Bir YouTube içerik oluşturucusunun kanal adının yanında gösterilen gri bir onay işaretidir.
  • Bir YouTube sanatçısının kanal adının yanında gösterilen gri bir müzik notasıdır.

Görsel olarak nasıl göründüğünü sizin için ekledim. İnceleyebilirsiniz.

YouTube Doğrulanmış Hesap

YouTube Doğrulanmış Hesap

YouTube kanalınızı bir inceleyin. Bu onay işaretlerinden herhangi biri sizin hesabınızda görünmüyorsa kanalınız doğrulanmamış hesaptır.

Bu doğrulama rozeti, güvenilirliği gösterir. YouTube kanalınızın gerçek bir insan olduğunu belirtir. Sabit bir içerik oluşturucu veya kimliği doğrulanmış bir marka/kuruluş tarafından yönetildiği anlamına gelmektedir.

İki ana unsuru gözden kaçırmamanız gerekmektedir.

  • Doğrulanmış hesap için bir ayrıcalık sunulmamaktadır. YouTube’da doğrulanmış olmanız, özel avantajlara veya ödüllere sahip olacağınız anlamına gelmemektedir. Daha önce de belirtildiği gibi, sadece size veya markanıza güvenilirlik tanımlamaktadır. Başka bir deyişle, YouTube izleyicileri, videonuzu akışta ilk gördükleri zaman kanalınıza güvenebileceklerdir.
  • İçerik hırsızlığını önleyecektir. YouTube’da doğrulanmış olmak, taklitçilerin kanalınıza gitmesi gereken trafiği size çeker. İnsanlar doğrulanmış hesaptan içeriği görmek isterler. Taklit hesaplarından izlemek istemezler.

Youtube Doğrulama Rozeti

YouTube doğrulama rozeti almak konusunda, durum biraz daha farklı olmaktadır. Ve bu yazının başından sonuna kadar bahsetmek istediğimiz konu rozet almaktır. YouTube’un da belirttiği gibi bu “Özgünlük Rozeti”dir.
 
Bir kanal doğrulandığı takdirde içerik oluşturucunun, sanatçının, şirketin veya tanınmış kişinin resmi kanalı olmuştur. Doğrulanmış hesaplar, Resmi hesabı YouTube’daki benzer kanal adlarına sahip olanlardan ayırır.
Bir telefon numarası sayesinde, YouTube hesabınıza bir saniyede doğrulama yapabilirsiniz. Ancak bir doğrulama rozeti almak zaman ve uğraş gerektirir. Belirlenen tüm yeterlilik ölçütlerine ulaşmanız zorunludur. Kriterleri yerine getirmeniz gerekmektedir. Kriterlerin ne olduğundan size ilerleyen başlıklarda söz edeceğim.

https://www.youtube.com/watch?v=nXd2fPr6SDE

YouTube Doğrulama Rozeti Almanın Şartları Nelerdir?

Eskiden, kanalınız 100.000’den fazla abone kazandıysa, hemen doğrulama rozeti kazanırdınız. Birçok kişi YouTube doğrulama rozetinin kimlik olarak önemli olmadığını, içerik onaylamanın bir yolu olduğunu düşünürdü. Bu nedenle platform doğrulama politikasına güncelleme getirdi.
 
2019 yılından bu yana YouTube doğrulama rozeti almak için kanalınızın kriterleri tamamlamış olması gerekmektedir.
  • En az 100.000 aboneniz olması gerekmektedir.
  • Benzersiz bir kanal adınızın olması gerekmektedir.
  • Özgün olmanız gerekmektedir. Yani kanalınızın iddia ettiğiniz içerik oluşturucuyu, markayı veya varlığı temsil etmesi gerekmektedir.
  • Eksiksiz olmanız gerekmektedir. Yani kanalınız gizli olmamalıdır, herkese açık olmalıdır. Bir kanal açıklaması, kanal simgesi ve içeriği olmalı ve YouTube’da etkin ve aktif olmalıdır.
  • Profil resminiz yüksek kalitede olması gerekmektedir. Profil resminizin ölçüsü 800X800 resim olmalıdır. Profil resminizi düzenlemek için gifti takip edebilirsiniz.
Fotoğraf kullanımı ile alakalı detaylı bilgiye ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz. https://support.google.com/youtube

YouTube Doğrulanmış Hesap

 

YouTube’da özgün içeriğiniz varsa ama yeterli takipçiniz yoksa, hizmetimizden yararlanın. YouTube takipçi hizmetlerimiz sayesinde kriterdeki takipçiye hemen ulaşın. Blog okurlarına özel %25 kampanya fırsatımızı kaçırmayın. Link için; https://sosyalevin.com/youtube-abone

Hızlı bir şekilde YouTube doğrulama rozeti almanın en ulaşılabilir yolu şunlardır;

  • Kanalınızın izlenme sayısını artırmak.
  • Abonelerinizi artırmak.
  • Taktikleri kullanmak.

YouTube Doğrulama Rozeti Alma Taktikleri

YouTube doğrulama rozeti almanın taktikleri vardır. YouTube kendince doğrulama rozeti almak için kriterler belirlemiştir. Doğrulanmış hesap başvurusunda bulunan hesaplar bu kriterlere bakılarak değerlendirilmektedir. O yüzden, bu kriterlere mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir.

  • Paylaşımlarınızda dürüst ve şeffaf olmanız gerekmektedir. İnanılmaz video içeriği oluşturmak, izleyicileri etkilemektedir, ancak bunu içeriğin gerçek ve inanılır olduğuna emin olmalısınız. Ürününüzün/hizmetinizin faydalarını çok fazla abartmamalısınız. Perde arkasına geçin. Örneğin bir ürün satıyorsunuz, malzemeleri ve onu nasıl ürettiğinizi izleyiciye hikaye şeklinde anlatın.
  • Videolarınıza yaptığınız tüm olumlu veya olumsuz yorumlara cevap verin. Gerçek olduğunuzu ve insanların görüşlerine/geri bildirimlerine değer verdiğinizi gösterirseniz size artısı olacaktır. Ayrıca yeni kitlelerle iletişime girmenize yardımcı olur ve onları kanalınıza abone olmalarına teşvik eder.
  • Videoları sık sık ve belirli tarihlerde paylaşın. Açıkçası, her saat başı veya birkaç saatte bir video yüklemenize gerek yoktur. Ancak, özellikle yeni başlıyorsanız veya bir kitle oluşturmaya uğraşıyorsanız, haftada en az bir video yüklemenizi öneririz.

YouTube Doğrulanmış Hesap

YouTube Doğrulama Rozeti Nasıl Alınır?

Doğrulanmış hesaplarda YouTube Doğrulanmış Hesap simgesi bulunmaktadır. Yukarıdaki kriterleri karşılıyorsanız doğrulama rozeti alabilirsiniz. Doğrulama rozeti almak için şu iki basit adımı uygulamanız gerekmektedir:

  1. Öncelikle YouTube profilinize giriş yapın.
  2. Sağ üstte bulunan “Profil Fotoğrafınıza” dokunun.
  3. Ayarlar” seçeneğine dokunun.
  4. Gelişmiş ayarları görüntüle” seçeneğine dokunun.
  5. Kanal Kimliği” kopyala seçeneğine dokunun.
  6. Google’ın destek sayfasını ziyaret edin. Google’a “YouTube Doğrulanma Rozeti” yazın ve destek sayfasına tıklayın.
  7. Kanal doğrulaması için “Hemen başvur” kısmına dokunun. Kanalınız uygun değilse formu göremeyeceksiniz.
  8. Kanal adınızı ve kopyaladığınız kimliği yapıştırın.
  9. Gönder” butonuna tıklayın.

Bir süre inceleme sürecini beklemeniz gerekmektedir. Görsel olarak aşamalarını sizinle paylaştım. İnceleyebilirsiniz.

Kanalınız uygun değilse formu göremeyeceksiniz.

YouTube Doğrulanmış Hesap

YouTube Hesap Doğrulaması Nedir?

Diğer uygulamalarda olduğu gibi YouTube da aynıdır. YouTube’da ilk kez bir hesap oluşturduğunuzda telefon numarası eklemenizi ve hesabınızı doğrulamanızı ister. Bu, YouTube’un siteye spam göndermeye çalışan bir bot değil, gerçek bir insan olduğunuzu saptamasını sağlamaktadır.
Hemen hemen tüm sosyal medya uygulamalarında hesap doğrulaması, bir profile ek bir yarar sağlar. İki şeyi doğrulamaktadır; ilk olarak, bu hesabın sahibi iddia edilen kişidir. İkincisi, kişi sosyal içerik paylaşma konusunda ciddi ve istikrarlıdır. 
Hesabınızı doğruladığınız sürece aşağıdaki işlemleri yapabileceksiniz.
  • 15 dakikadan uzun videolar yükleme
  • Özel küçük resimler ekleme
  • Canlı yayın yapma
  • Content ID hak taleplerine itiraz etme

Hesap doğrulama aşaması YouTube için hayati öneme sahiptir. YouTube üzerinden para kazanmak isteyen herkesin hesap doğrulaması yapması gerekmektedir.

Görüntülemeleri veya aboneleri artırmaya yönelik özgün olmayan her hesap er ya da geç çuvallayacaktır. Bunun nedeni, YouTube’un artık bir kanalı yalnızca takipçi sayısına göre doğrulanmış hesap saymamasıdır.
Ayrıca, doğrulama rozeti almak, kanalınızın YouTube’daki diğer “sahte” kanallarla karıştırılmasının önüne geçecektir. Kanalları sizinkiyle aynı olanlar olacaktır. Ancak kanalınız YouTube tarafından doğrulandığı için takipçileriniz sizi kolayca bulabilecekler. Potansiyel kitleler sizi güvenilir bir marka olarak akıllarına kazıyacaklardır.

YouTube Hesap Doğrulaması Nasıl Yapılır?

YouTube hesap doğrulamasını her kullanıcının yapması gerekmektedir. Bu aşamaları gerçekleştirmek için yapmanız gerekenleri sizinle paylaşacağım.

  1. Profilinize giriş yapın.
  2. Sağ üst köşede bulunan profil logonuzun yanında mavi renkli “Doğrula” seçeneğine tıklayın.
  3. Otomatik sesli mesaj veya Sms ile telefon numarasına doğrulama gönder seçeneğine tıklayın.
  4. Gelen 6 basamaklı doğrulama kodunu ilgili alana girin.
  5. Hesabınız doğrulanmıştır.

Videoyu izleyip anlamak için altyazı seçeneğini Türkçe olarak ayarlayın.

Sonuç

Bugün sizlerle YouTube Doğrulanmış hesaplar üzerine bilgilendik. Tüm aşamaları yaptıktan sonra bu yazımızı okuyup YouTube kanalını nasıl tanıtırsın öğrenebilirsin! Artık işini bilen bir Youtuber olma yolunda yürüyorsun. Umarım en iyisi sen olursun. Diğer bilgilendirme yazılarında görüşmek üzere. Yorumlarını aşağıya bekliyorum 🙂

YouTube Hizmeti Sağlıyor musunuz?

Evet, YouTube hizmeti sağlıyoruz. Garantili ve güvenilir takipçi sistemimizle sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz. Blog okuruna özel %25 kampanyamızdan faydalanabilirsin. https://sosyalevin.com/youtube

YouTube Videolarım Neden İzlenmiyor?

YouTube video izlenme için gerekli bilgileri başka bir yazımızda açıkladık. Göz atabilirsiniz. https://sosyalevin.com/blog/youtube-videolarim-neden-izlenmiyor

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Çok çok emek ve özverili bir çalışma olmuş emeğinize sağlık harika bir bilgi kaynağı yaratmışsın. Teşekkürler.

  2. Yakın zamanda yazdıklarınız doğrultusunda youtube kanalımı açacağım. Teşekkürler Ecem 👍

  3. Çabanıza ve emeğinize hayranım 🙏🏻 O kadar açık ve faydalı ki bilgiler 🙂 Bravoo

  4. Başarılı bir bilgi kaynağı hazırlamışsınız Ecem hanım teşekkürler elinize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu