TikTok Destek

TikTok’a Kendi Seslerimizi Nasıl Ekleyebiliriz?

Tüm dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan TikTok, kullanıcıların ses ve müzik eşliğinde kısa videolar oluşturduğu bir uygulamadır. Günümüzde, video platformları günden güne kullanıcı kazanmaktadır. Eğlence için kullanılan bu uygulamalar, yüksek kitlelere hitap ettiği için büyük firmaların hedef noktası oluyor. Örneğin, TikTok uygulamasında popüler olan bir şarkı herkes tarafından dinlenmektedir. Bu içeriğimizde sizlere TikTok’a Kendi Seslerimizi Nasıl Ekleyebiliriz? bunları anlatacağız.

TikTok’a Kendi Seslerimizi Nasıl Ekleyebiliriz?

TikTok gibi sosyal medya uygulamaları ürün tanıtımı ve pazarlama konusunda önemli bir rol oynamaktadır. Kullanıcılar, TikTok seslendirme özelliğini kullanarak, videolarına kendi seslerini ekleyebilmektedir. Böylece daha özgün videolar da üretebilmektedir. Videolara kendi sesimizi ekleyerek daha ilgi çekici videolar oluşturmak oldukça basittir. Ayrıca, ses ekleme dışında farklı temalar, kurgular ve efektler eklemeniz mümkündür. Bu sayede videonuzun etkinliğini artıracaktır.

TikTok’a Kendi Seslerimizi Nasıl Ekleyebiliriz?

TikTok uygulamasının ses kütüphanesi birçok farklı seslerden oluşmaktadır. Eğlenceli, komik, dram kategorisindeki sesler ile daha etkili videolar yaratabilirsiniz. Ayrıca kendi telefonunuzdaki sesleri veya müzikleri de videolarınıza ekleyebilirsiniz. Ancak, bu sesleri veya müzikleri kullanırken telif yiyebilirsiniz. Telif hakkı sorunu yaşanması durumunda videonuzu kaldırmanız gerekmektedir. TikTok ses ekleme konusuna geri dönersek, bunun için yapmanız gereken birkaç basit adım şunlardır:

  1. TikTok” uygulamasına giriş sağlayın.
  2. Alt kısımda bulunan “TikTok Plus Button” işaretine tıklayın.
  3. Video kaydetme işlemi için ekrandaki kırmızı butona tıklayın. Yeni bir video kaydetmek yerine daha önce kaydedilen bir video da kullanabilmeniz mümkündür.
  4. Video kaydetme işlemini bitirdiğinizde ya da seslendirme için bir video seçin. Sonrasında ekranın üst tarafındaki ilerle butonuna dokunun.
  5. Daha sonra seslendirme butonu üzerine tıklayın. Sağ üst tarafta Filtreler butonunun altında göreceksiniz.
  6. Karşınıza gelen ekranda, sesi kaydetmeye başlamak için kayıt düğmesine dokunun. Sesinizi tüm videoya kaydetmek için, öğesine tıklamanız yeterli olacaktır. Videonun sadece bir kısmına sesinizi kaydedebileceksiniz, kayıt sırasında butona basılı tutmalısınız. Butona basmayı bıraktığınız anda kayıt işlemi sonlanacaktır.
  7. Eğer orijinal sesi videodan kaldırmak istiyorsanız, altta yer alan orijinal sesi koru işaretini kaldırmalısınız. Bu sesi arka planda tutmak istiyorsanız, kutuyu işaretlemeniz yeterlidir.
  8. Ses kaydınızı devam ettirmek için “Kaydet” butonuna tıklayın.

Bu adımları takip ederek videolarınıza ses ekleyebilmeniz mümkün olacaktır.

TikTok Seslendirme Özelliği Nasıl Kullanılır?

TikTok videosuna kendi sesinizi eklemeniz mümkündür. TikTok uygulamasının sunduğu sesleri kullanarak da etkili videolar oluşturabilirsiniz. Uygulamada seslendirme özelliği sayesinde yapılan bu videolar ile takipçi sayınızı artırmanız mümkün. Bunun için yapmanız gereken işlemler oldukça basittir. Aşağıdaki adımları takip ederek TikTok seslendirme özelliğini kullanmayı öğrenebilirsiniz:

  1. TikTok” uygulamasına giriş sağlayın.
  2. Ekranın alt kısmındaki kırmızı daire şeklindeki kayıt butonuna dokunarak videonuzu çekin.
  3. Videonuzu kaydetmek için kırmızı tik işaretine tıklayın.
  4. Sonrasında ekrandaki seslendirme menüsünden bir seslendirme oluşturmanız gerekmektedir.
  5. Kayıt butonuna basılı tutarak ses ekleme işlemini başlatın. Bu işlemi gerçekleştirirken, videonun arka plan sesini kapatmak için orijinal sesi koru simgesini boş bırakmalısınız.
  6. Kaydet” butonuna tıklayın ve sesler menüsüne giriş sağlayın.
  7. Son aşamada ses seviyesine tıklayarak orijinal ses geçişlerini yapabilirsiniz.

TikTok’a Kendi Seslerimizi Nasıl Ekleyebiliriz?

TikTok Videosuna Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

TikTok videolarınız için kendi sesiniz dışında farklı müzikler de ekleyebilmeniz mümkündür. Birkaç işlem ile TikTok videolarınıza müzik ekleyerek videolarınızın etkileşimini artırabilirsiniz. Kullanıcılar, beğendikleri müzikleri içeren videolara daha fazla etkileşim göstermektedirler. Bunun nedeni ise sizinle aynı zevkleri paylaşıyor olmalarıdır. TikTok videolarınıza uyumlu olan müzikleri eklemeniz videolarınızın kalitesini arttıracaktır.

Videolarınıza müzik eklemek için BeeCut video düzenleme programını kolayca kullanabilirsiniz. TikTok uygulaması 9: 16 video boyutunu desteklemektedir. BeeCut ile hem bilgisayarınızda hem de mobil olarak müzik ekleme yapabilmektesiniz. Ayrıca, BeeCut video düzenleme programında ses düzenlemelerini yapılabilmektedir. Ek olarak da video düzenleme aracından da yararlanabilirsiniz. Faydalanabileceğiniz diğer özellikler ise şunlardan oluşmaktadır:

  • Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz çok sayıda özel efekt ve filtrelerden faydalanabilirsiniz.
  • Videolarınızı yavaşlatabilme ve hızlandırabilme özelliğinden yararlanabilirsiniz.
  • Birçok çıkartmalar ve diğer özellikler kullanabilmektesiniz.

BeeCut ile TikTok Videolarına Müzik Nasıl Eklenir?

TikTok videonuza müzik eklemek için öncelikle BeeCut programını kolayca indirin. BeeCut video programını “LightMV” olarak da bulabilmeniz mümkündür. Eğer uygulamayı arama yaparak bulamazsanız, LightMV olarak da aratabilirsiniz. Programı indirdikten sonra aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. Öncelikle programı açıp medya kısmına giriş sağlayın.
  2. Dilediğiniz ses veya videoları bu alana aktarın.
  3. Dosya kısmında yeni projeyi seçerek TikTok’un desteklediği 9:16 video formatını seçin.
  4. Seçtiğiniz dosyaları düzenleme bölümüne atın. Videonuzu bu kısımda istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.
  5. Videonuzu tamamlamadan önce özel efektler veya filtreler eklemeniz mümkündür.
  6. Dışa aktar butonuna basarak düzenlediğiniz videoyu bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.
  7. TikTok uygulamasını açarak, “TikTok Plus Button” simgesine dokunun. Ekranın sol altında yer alan Yükle seçeneğine basın.
  8. Videoyu seçip düzenleme yaptıktan sonra “Gönder” seçeneğine tıklayarak videoyu paylaşabilirsiniz.

Android ve IOS Cihazlarla TikTok Videosuna Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

Mobil cihazlarınızla TikTok videolarınıza müzik ekleme işlemi oldukça basit bir işlemdir. Bunun için öncelikle LightMV programını indirmeniz gerekmektedir. LightMV programı da 9: 16 olan video formatını desteklemektedir. Aşağıdaki adımları izleyerek mobil cihazlarınız için TikTok videolarınıza müzik ekleyebilirsiniz:

  1. LightMV uygulamasını cihazınıza indirin.
  2. Uygulamanın internet sitesinden kayıt olun.
  3. LightMV uygulamasını başlatın, karşınıza gelen şablondan TikTok uygulamasına girin.
  4. Fotoğraf veya video eklemek için size gösterilen adımları takip edebilirsiniz.
  5. Daha sonra, karşınıza gelen ekrandan Müziği değiştir butonuna tıklayın. Bu sayede istediğiniz müziği seçebilirsiniz.
  6. Videonuzun düzenlenmesini tamamlayarak üret bölümüne tıklayın. Hemen ardında videonun düzenlenme işlemini bekleyin.

TikTok içerikleriniz için yapacağınız yararlı stratejiler, insanların ilgisini çekmeye yardımcı olur. Bu sayede etkileşim havuzunuzu arttırmanızı sağlayabilmektedir.

Ayrıca, TikTok Jeton Nasıl Yüklenir? yazımızı da inceleyebilirsiniz. TikTok hesaplarınıza nasıl jeton yükleyebileceğiniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=24PijrDs6c8&t=341s

Sık Sorulan Sorular

TikTok Müzik Ekleme İçin Kullanabilecek Uygulamalar Nelerdir?

Videolarınızı etkileyici bir hale getirmek istiyorsanız kullanabileceğiniz uygulama mevcuttur. BeeCut ya da LightMV programlarını tercih edebilirsiniz.

TikTok Seslendirme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Uygulamasındaki kırmızı kayıt etme butonuna basınız. Videonuzu kaydettikten sonra Seslendirme menüsünden ses kaydı alıp, videonuza ekleyebilirsiniz.

Android ve IOS’ta TikTok Videosuna Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

LightMV programının site üzerinden kayıt olun. Ardından uygulamayı açın ve karşınıza çıkacak alanda TikTok uygulamasına tıklayın. Gereken adımları takip edip ilerleyin. Sonrasında Müziği değiştir butonuna tıklayıp istediğiniz müziği seçebilirsiniz. En son Üret butonunu seçerek, işlemi tamamlayabilirsiniz.

BeeCut Ücretli mi?

BeeCut tamamen ücretsiz kullanabileceğiniz bir uygulamadır.

TikTok Seslendirme Özelliğini Kullanamıyorum?

Uygulamayı kapatın ve yeniden açmayı deneyin. Eğer sorun çözülmediyse uygulamanın güncel olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer uygulama güncel ise sorun kolayca çözülecektir.

TikTok Seslendirdiğim Videoyu Nasıl Kırpabilirim?

Kırpmak istediğiniz videoya tıklayın. Daha sonra kırpma simgesine dokunun. Kırptığınız yer mavi renge işaretlenecektir. Bu şekilde istediğiniz gibi videoyu kırpabilmeniz mümkündür.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu