YouTube Destek

YouTube İzlenme Başına Ne Kadar Para Veriyor?

Youtube platformuna içerik üretecek olanların merak ettiği noktalardan biri de youtube izlenme başına ne kadar para veriyor? sorusudur. Youtube 2005 yılından sonra bir strateji geliştirmiş ve video yükleyicilerine izlenmelerine oranla belirli bir oranda ödeme yapmaya başlamıştır. Bu dönemde kendini tanıtmış olanlar yüksek bedeller ile kazanç sağlamıştır.

Ülkemizde de youtuber olarak adlandırılan bu içerik oluşturucuları bir hayli yaygındır. Youtube platformundan ödeme alabilmeniz için belirli şartları sağlamanız gerekmektedir. Bu şartlar kanalınızın ciddiyetini ortaya koyduğu gibi Youtube tarafına da muhasebe açısından kolaylık sağlar.

Kanalınızın ödeme alabilmesi için;

  • 1.000 Abone
  • 4.000 Saat İzlenme

Rakamlarını bir yıl içerisinde elde etmesi gerekmektedir. Bu da yeni başlayan youtube içerik üreticileri için oldukça zorlu bir sınırdır. Çoğu youtube içerik üreticileri bu kıstasları bir yıl içerisinde sağlayamamaktadır. Eğer bu sınır aşılması durumunda youtube sitesinden bin izlenme başına bir dolar kadar izlenme ücreti alırsınız. Yani 1 milyon izlenme alan bir video yayınladığınızda sizin kazancınız bin dolar seviyesinde olacaktır.

Youtube Platformunda İzlenme Elde Edebilmek İçin Neler Yapmalıyız?

Youtube platformuna içerik üreten yüzbinlerce kanal bulunmaktadır ve video üretilen konular çok çeşitlidir. Sizin de farkınızı ortaya koymanız ve abonelere cazip gelmeniz gerekir. Son aşama da videolarınız ilgi çekmiyorsa çekiliş yapabilir yada aboneler arasında hediye dağıtabilirsiniz. Bu hediyelere bütçe oluştururken youtube izlenme başına ne kadar para veriyor? Sorusunun cevabını unutmayınız. Dağıttığınız hediyelerin maliyeti kazancınızdan da fazla olabilir.

Youtube İzlenme Başına Ne Kadar Para Veriyor?
Youtube İzlenme Başına Ne Kadar Para Veriyor?

Youtube İzlenme Başına Ne Kadar Para Veriyor?

Google AdSense ile para kazanmanız açıldıktan kanal içeriğine göre kazanç değişmektedir. 1.000 izleyici tıklama başına 3$ ile 10$ arasında kazandırmaktadır. Günde 10.000 izlenmeye sahip olan bir kanal günde 300$ kazanabilmektedir.

Kanalınızın ve içeriklerinizin kaliteli olmasına göre de aldığınız ücret daha farklı olmaktadır.

Ödemeler Her An Gerçekleşiyor mu?

Abonelere sağlanan ödemeler her ay gerçekleşmektedir. Youtube içerik platformu gibi dünyaya mal olmuş bir internet sitesinden ödeme alamamanız söz konusu değildir. Fakat ödemeler belirli limitlere ve takvime bağlanmıştır. Örneğin hesabınızda ki kazanç 200 dolardan az ise çekim talebi iletemezseniz. Bu alt limit aşıldığı durumda iletilen çekim talepleri her ayın ilk haftasında karşılanır ve istediğiniz tutar hesabınıza nakit ve Türk Lirası bazında yatırılır.

Ödeme Alabilmem İçin Abone Sayısı Önemli midir?

Kanalınızı kurdunuz ve yayın yapmaya başladınız. Aboneler sizin kanalınızı takibe alarak etkileşimlerinizi arttırdı ve izlenme oranlarınız ideal gidiyor. Aboneleriniz eğer bin kişiyi geçerse youtube platformundan onay beklemek durumunda kalacaksınız. Burada yüklediğiniz videolarınızın sınıfı ve içerik kalitesi kontrol edilir.

Uygunluk almanız durumunda ise para kazanma özelliğiniz açılır ve ücret almaya hak kazanırsınız. Bu seviyede abone sayısınız oldukça önemlidir. Abone sayınız alacağınız kesin izlenme sayısını etkilemektedir. Ne kadar çok aboneye sahip olursanız o kadar net izlenme sayısı elde edersiniz.

Youtube İzlenme Başına Ne Kadar Para Veriyor?
Youtube İzlenme Başına Ne Kadar Para Veriyor?

Kanalıma Kaç Video Yüklersem Ödeme Alabilirim?

Kanalınızda esas olarak bin abone sayısını yakalayabilir ve bir yıl içerisinde dört bin saat izlenme sınırını aşarsanız tek video ile de ücret alabilirsiniz. Fakat kanalınıza birden fazla video yükler ve youtube platformu bu videolarınızı öne çıkarırsa izlenmelerinize katkı yapacağından her zaman 50 videodan fazla içerik yüklemeniz tavsiye edilir.

Telif Hakkından Dolayı Kaldırılan Videodan Ödeme Alabilir miyim?

Telif hakkı hukuksal bir durumdur ve telif alan video da emek göstermediğiniz anlaşılır. Telif nedeni ile kaldırılan veya sınırlandırılan bir videodan ücret almanız mümkün değildir. Onun için içeriğinize yansıyan ses ve müziklere özellikle önem göstermelisiniz.

Telif hakkı nedeni ile kaldırılan bir video nedeniyle kanalınızda ceza alma hatta kapanma tehlikesi ile karşılaşabilir. Youtube platformunun onay verdiği müzik ve şarkılar arka plana yüklenebilir ve video hareketleri sürekli kontrol edilirse telif durumu ile karşılaşmazsınız.

Sık Sorulan Sorular

Parayla İzlenme Satın Alsam, Para Kazanır mıyım?

Evet kazanabilirsiniz. Lakin unutmayın ki ödediğiniz ücrete göre daha düşük para kazanırsınız. YouTube İzlenme Satın Almak için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu