Instagram Destek

Instagram İnfografik Nasıl Oluşturulur?

Instagram İnfografik Nasıl Oluşturulur ve Instagram pazarlama stratejisi daha güçlü hale getirilir birçok hesap sahibi bilmek ister.

Son zamanaların merak konusu haline gelen Instagram infografiklerini kullanarak; çok daha fazla sayıda hedef kişiye ulaşmak mümkün. Rakiplerin bir adım önüne geçmek isteyen herkes Instagramın tüm nimetlerinden fazlası ile yararlanmayı tercih etmektedir.

İnfografiğin sağlamakta olduğu başlıca faydalara değinen içeriğimizde sizlerde bu avantajlardan yararlanmak için birkaç adımı takip ederek kolayca aklınızdan geçen çalışmayı ortaya çıkarabilirsiniz.

Başarılı bir infografik tasarımı yapabilmek amacı ile neler yapılması gerektiğine dair bilgilendirme sizler için fazlası ile sunulmaktadır.

İnfografik Nedir?

İnfografik nedir nasıl hazırlanır kısa şekilde açıklamak gerekirse, tam manası ile bilgi grafiği diyebiliriz.

İnfografikleri kullanarak, birbirinden çok farklı verileri grafikler yardımı ile sunmak mümkündür. Renkli ve çok amaçlı bu grafikler aracılığı ile verilmek istenen mesajın daha kolay bir biçimde anlaşılması sağlanılabilir.

İçerik bazında son günlerde sıklıkla tercih edilen bu İnfografikler, harita, sembol, tablo ve şema gibi aklınıza gelebilecek birçok farklı şekili içine alır.

Farklı konularda isteğe bağlı olarak ve özel programlar kullanılarak yapılan çalışmaların her biri için doğru aşamaları uygulamak önem taşır. Bir grafik çalışması sadece görsel anlamda değil üzerinde taşımakta olduğu bilgi ya da haber yanı ile de hedef kitlenize almak istenilen bilgiyi en doğru şekilde sunabilmelidir.

Baştan sona uyumlu hem görseli hem de içerik anlamında sunduğu değerli bilgiler ile öne çıkan İnfografik örnekleri, en kısa yoldan doğru bilgiyi elde edebilmeyi mümkün kılar.

Birçok kişi bu şekilde hazırlanmış çok çeşitli grafik çalışmaları özellikle eğitim hayatında öğrencilere çok büyük bir kolaylık sunmaktadır.

Kendi içerisinde bölümlere ayrılarak alt bilgiler sunabilen bu detaylı grafik çalışmalarının her biri, göz yormayacak tasarım özellikleri ile yediden yetmişe tüm insaların ilgisini çekebilmeyi başarmaktadır.

Öğretici yanı gibi, bilgilendirici, kişilere haber sunabilen özelliği ile İnfografiklerin tercih edilme oranları son dönemlerde çok fazla artış göstermiş bulunuyor.

İnfografik Nedir?

İnfografik Nasıl Yapılır?

İnfografikler yapılırken en başta yerine getirilmesi gereken birtakım şeyler bulunmaktadır.  Bu işlemi yerine getirirken özellikle veri kaynakları gibi bir takım istatistiksel bilgileri ve görsel resim öğelerini iyi seçmek gerekmektedir. Amaca uygun seçenekler değerlendirilmeye alınmalıdır.  Verilen hizmet, ele alınan konu gibi bir takım olmazsa olmaz hususlara dikkat edilerek uygulanmaya başlanmalıdır.

Birkaç adım ile İnfografik yapabilirsiniz. Öncelikle aşama aşama yürütülen bu tasarımlar; Konuyu belirleme, Verileri derleme, Görsel öğeleri seçme, Tasarımı düzenleme ve Yayınlama ve tanıtım gibi özel amaçları yerine getirerek başarılı sonuçlara kolay bir biçimde sahip olabilirsiniz. İnfo grafik nasıl yapılır çok daha detayları ile alt başlıklarda sizler için bir bir aktarmış bulunmaktayız.

İnfografik Konuları

Konu bazında çok çeşitli seçim olanağı oluşturan İnfografik çalışmaları, sosyal medya istatistikleri, insanı ilgilendiren çeşitli konular, sağlık konuları, çeşitli kültürel bilgiler, gezi, yemek tarifleri, finans ve aklınıza gelebilecek her türlü alana dair konu seçim serbestliği bulunmaktadır.

Konu seçimi yaparken size en uygun alanı tercih etmeniz fayda oluşturan bir tasarım meydana gelmesine büyük kolaylık sunar. Özellikle ilgi ya da uzmanlık alanınızı oluşturan konulara değinmek memnuniyet oluşturan sonuçları beraberinde getirmektedir.

İnfografik Tasarımların Özellikleri

İnfografik Tasarımların Özellikleri kullanıcılara oldukça fayda sağlayan detaylara sahiptir. Başlıca yanları;

  • Görselin sunduğu etki güçlü bir tasarım ayrıcalığı sunar.
  • Kişilerin aklında çok daha kolay yer eder.
  • Kısa ve öz biçimde bilgi aktarımı sağlar.
  • Kişilerin beğenisini toplar.
  • Yerden fazlası ile tasarruf sağlayan özelliği ile az alanda çok sayıda bilgiyi bir arada içerisinde barındırır.

İnfografik Tasarımların Özellikleri

Başarılı İnfografik Örnekleri

Hayatımızda çok sayıda başarılı İnfografik örnekleri bulunmaktadır. Bunların arasında neler yer aldığından söz etmek gerekirse; özel günlere ait tasarımlar, milli bayramlar, takvim çalışmaları gibi daha nice benzer çalışma yerini almaktadır.

Hedef Kitlenizi Belirleme

İnfografik tasarımını oluşturmak isteyeceğiniz kişileri, belirlemek onların taleplerine en uygun çalışmayı yapabilmenize büyük ölçüde destek sunar.

Bilgi Grafiğinizin Amacını Belirleyin

Aktarmak istediğiniz bilgi ile ortaya çıkarmak istediğiniz amaç nedir bunu belirleyerek en iyi şekilde yol alabilirsiniz.

Bir Konu Bulun

Aklınızdan geçmekte olan kişilerin fazlası ile dikkatini üzerine çekebilecek olan bir Konu bulmayı amaçlayın. Konu her anlamda istenen bilgiyi içine alacak şekilde seçilmeli.

İlk ve en önemli aşama kesinlikle konu belirlemektir. Doğru seçilmiş bir konu istenen etkiyi ortaya çıkarmaktadır. Özellikle konu aracılığı ile hedef kitleniz ile etkileşim kurabilecek düzeyde ilgi çekici bir seçimde bulunmalısınız.

Bir Araştırma Yapın

İdeal bir infografik hazırlarken en doğru ve güncel olan verileri derlemektir. Özellikle konuyu içine alan kaynağı sağlam olan noktalardan alınmalıdır. Bu aşamanın devamı olarak ise elde edilen verilerin her birini istatistiklere, göre renkli grafiklere dönüştürmektir.

İnfografik Tasarımınızın Ana Hatlarını Belirleyin

İnfografik yapımı aşamasında görsel anlamda tercih edilecek olan her bir öge, elde edilen veriler ile örtüşür nitelikte olmalıdır.

En basit şekli ile kolayca anlaşılır bir düzeye indirgenmelidir. Grafikler, ikonlar, resimler ve renkli arka plan fonlarının her biri tam olarak yerinde olmalıdır. Bunların yanı sıra ilgiyi üzrine toplayabilen nitelikte olması da büyük öneme sahiptir. Karmaşa oluşturan çoklu görsel kullanımından da kaçınılarak orta denge bulunmalıdır.

Bilgi Grafiğinizi Oluşturun

İnfografik tasarımı aşamasına gelindiğinde ise; hedef kitlenin kolayca okuyabilmesini sağlayacak bir tercihte bulunulmalıdır. Anlaşılabilirlik düzeyi maksimum olan tasarımlar her daim daha fazla ilgi bulmaktadır. Özellikle tasarımı oluşturan ana başlık, ara başlıkları, yazı ve yazının şekil özellikleri açısından abartılmış olmamalıdır.

Yayınlayın ve Paylaşın

İnfografiğin en son aşaması olan yayınlama hedef kitle ile tanışma anlamını taşır. Tanıtımını yaparak kişler arası yayılımını sağlamak önemli bir emek ister.

Hazır hale getirdiğiniz İnfografiklerin her birini sosyal hesaplarınız üzerinden, web bağlantı adreslerinizden kolay bir şekilde yayına alabilirsiniz. Çeşitli gruplara dahil olarak farklı kanallardan çok sayıda kişiye en kolay şekilde ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

İnstagram’da Güç Sahibi Olmak İçin Sosyal Evin

Sosyal Evin, Instagram’da infografiklerin gücünü kullanarak etkileşiminizi katlayın! “Instagram takipçi hilesi“, “Instagram izlenme hilesi“, ve “Instagram beğeni hilesi” ile sosyal medya stratejinizi bir üst seviyeye taşıyın. Kapsamlı rehberimizle infografik oluşturmanın püf noktalarını öğrenin ve içeriğinizi daha alıcı ve bilgilendirici hale getirin. Sosyal Evin’in sunduğu stratejilerle Instagram’da rakiplerinizden bir adım öne geçin ve hedef kitlenize ulaşmanın en etkili yolunu keşfedin!

Sık Sorulan Sorular

Instagram İnfografik Nasıl Oluşturulur hakkında bizlere en fazla yöneltilen başlıca soruları ara başlıklar halinde sıraladık. Sorulara en net şekilde cevaplar veren bilgileri sizlerde sık sorulanlar kısmında rahatlıkla bulabilirsiniz.

İnfografik hangi programla yapılır?

İnfografik hazırlama sürecinde kullanımı kolay, ücretsiz ve görselleri rahatlıkla oluşturabilmeye olanak sağlar, Adobe’un Illustrator ve Photoshop programları tercih edilebilir.

İnfografik içerik nedir?

Bilgilendirme grafikleri kendi içerisinde zenginleşen yanı ile; bilgi, veri ve bilgi birikimlerini içine almakta olan çeşitli görsellerden oluşturulmuş grafiklerdir.

İnfografik afiş nedir?

En basit haliyle infografik, birbirinden çok farklı noktalarda toplanmış olan bilgi ve verilerin en basit hali ile şemaya dökülerek afiş biçiminde bir afişe dökülmesi işlemidir.

İnfografik poster ne demek?

İnfografik poster, aktarılmak istenen mesajın poster şeması şeklinde görselleştirilerek infografik biçimde aktarılmasıdır.

İnfografik poster nedir?

Bilgi ve haber anlamını taşımakta olan İnfografik, poster tasarımları şeklinde renkli görseller ile bütünleşerek; istenen amacın fazlası ile sunulmasına destek oluşturur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu