Twitter Destek

Twitter Hesabımı Başkasına Nasıl Devredebilirim?

Günümüz de sosyal medya kullanıcıların merak ettiği konuların başında Twitter hesabımı başkasına nasıl devredebilirim? Sorusu gelmektedir. Twitter platformu bir milyarı geçkin aktif kullanıcı sayısı ile günümüzün en büyü sosyal medya platformlarından biridir. Kullanıcılar burada görüşlerini ve düşüncelerini paylaşmaktadır. Hem kendi hesaplarından hem de fake isimlerden işlem sağlayabiliyorlar.

Twitter diğer bir yönüyle adeta duyuru platformu gibi de çalışmaktadır. Birçok politikacı ve siyasi bu platformu oldukça etkin kullanmaktadır. Ayrıca kullanıcılar duyurmak istedikleri herhangi bir konu hakkında da tag açarak duyuruyor. Bu anahtar kelimeler ile yazmakta ve o konuyu ülke gündemine sokmaktadır. Dolayısıyla bu sosyal medya platformu bir yönüyle de toplumsal hareketliliğe yön verir hale gelmiştir.

Twitter Ne Zaman Kuruldu?

Twitter, kendisine üye olarak kaydolan kullanıcıların tweet atmasına izin veriyor. Tweet olarak isimlendirilen belirli bir harf sayısı ile yazılır. Aynı zamanda mesajları kitlelerin görmesi için yazarak yayımladığı platformdur. Platforma kayıtlı olan kullanıcılar ise birbirleriyle etkileşimde bulunabilirler. Amerika Birleşik Devletleri’nde Kurulan bir platformdur. Kişisel mikroblog ve internet üzerinden hizmet veren sosyal ağ hizmetidir.
Twitter Hesabımı Başkasına Nasıl Devredebilirim?
Twitter Hesabımı Başkasına Nasıl Devredebilirim?

Twitter Sosyal Medya Platformunun Özellikleri Nelerdir?

Platformdaki üyeler tarafından atılan tweet atılan sayfanın açık olması halinde herkes tarafından görülebilir. Üyeler aynı zamanda profillerini gizleyebilirler. Bu şekilde attıkları tweetleri sadece izin verdikleri kişiler görebilir. Twitter’a bu bağlantıdan üye olabilirsiniz.
Birbiriyle takipleşen üyeler, birbirinin attığı tweetleri okuyabilir. Üye oldukları şahıs veya resmi kurumların sayfalarını takip eden takipçi sayısını görebilirler. Bu şahıs yada kurumların kimleri takip ettikleri görebilirler.

Twitter Sosyal Medya Platformunu Kaç Kişi Kullanmaktadır?

Dünyanın her noktasında internet varsa, oradan direk olarak Twitter’a erişebilirsiniz. Yapılan açıklama göre 2021 yılı itibarıyla Twitter sosyal medya platformunun 390 milyon aktif kullanıcısı bulunmaktadır.
 
Yapılan incelemelerde çoğu global markanın takipçilerinin gerçek dışı profillerden oluştuğu tespit edilmiştir. Twitter gerçek olmayan profilleri tespit edip anonimliği bir ölçü de engellemektedir.
Twitter Hesabımı Başkasına Nasıl Devredebilirim?
Twitter Hesabımı Başkasına Nasıl Devredebilirim?

Twitter Hesabımı Başkasına Nasıl Devredebilirim?

Sosyal medya kullanıcılarının başlıca merak konusu olan Twitter hesabımı başkasına nasıl devredebilirim? sorusunu sizler için cevaplıyoruz. Fakat sosyal medya hesabınızı devrederken bazı durumlara dikkat etmeniz gerekecektir. Bu durum ileri de başınıza açılması muhtemel olan hukuki sorunları da ortadan kaldıracaktır.

Twitter hesabınızı devretmeden önce;

  • Özel resimlerinizi kaldırın,
  • Giriş yapılan mail adresinizi değiştirin,
  • Devrettiğiniz kişiden devir ettiğiniz tarihi yazılı olarak isteyin,
  • Devir tarihinden sonra hukuki bağlayıcılığı kabul etmediğinizi yazılı olarak bildirin,
İyi niyetli olmayan bazı durumlar da başınıza sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Devrettiğiniz kişiden yazılı bir beyan alarak bu tip sorunların yaşanmasını kolaylıkla engelleyebilirsiniz. Ayrıca devretmeden önce sizi takip edenlere karşı bu durumu açıklayan bir tweet atmalısınız.
 
Böylelikle o sayfayı bundan sonra ki dönem de artık sizin kullanmadığınızı bileceklerdir. Bu sizin adınıza profesyonel bir yaklaşım olur. Hesabınızı alacak kişi de takip edilenleri istediği gibi düzenleyecektir. Devirden önce takip ettiğiniz hesapları takipten çıkarak hesabı devredebilirsiniz.
 
Ayrıca bu işlemi otomatik olarak yapacak programlardan da destek alabilirsiniz. Hesabınızı devir etmeden önce sizlere gelen DM’lerinizi de temizlemeniz gerekmektedir. Hesabınızda tüm bu düzenlemeleri yaptıktan sonra gönül rahatlığı ile devir işleminizi yapabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Hesabımı Satabilir miyim?

Evet satabilirsiniz. Satılık hesaplarla alakalı platformları bularak, orada satış yapabilirsiniz.

Devir Edilen Hesabı Geri Alabilir miyim?

Hayır alamazsınız. Kişisel bilgilerin tamamı devir ettiğiniz kişi tarafından değiştirilecektir. Bu durumda hesabınızı geri almanız mümkün olmayacaktır. Twitter Hesabı Nasıl Kurtarılır? isimli içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu